Областна администрация – Пловдив подкрепя инициативата за изграждане на Паметник

...
</TD
>Областна администрация – Пловдив подкрепя инициативата за изграждане на Паметник
Коментари Харесай

Пловдив подкрепя инициативата за изграждане на 111-метров пилон на Рожен

Областна администрация – Пловдив поддържа самодейността за създаване на Паметник на Обединението, която се осъществя посредством дарителска акция на  Фондация " Наследство в бъдещето “. Проектът планува монументът да се построи в местността " Рожен “ и да съставлява 111-метров стълб, на който ще се развее българският трикольор. Пилонът ще се издига на 1430 м надморска височина и ще бъде най-високият в Европа.

Националната дарителска акция " България заслужава! “ е под патронажа на президента на Република България и е подкрепена от видни общественици, създатели, спортисти, учени, сполучливи представители на разнообразни специалности. Вече публично е подкрепена и от огромната ни футболна легенда.

В тази връзка  Областна администрация – Пловдив афишира конкурс за обръщение (мото), което да бъде гравирано на паметна плоча в подножието на паметника. Изискването е мотото да съдържа до 7 думи и да бъде подчинено на концепцията на акцията -  да се насочи обръщение към бъдещите генерации на България и то да има сплотяващ темперамент.

Избраното мото ще бъде записано дружно с посланията към бъдещите генерации на останалите 27 административни области. Желаещите да вземат участие в състезанието могат да подават оферти в период до 15.02.2023 година на email: [email protected]. Условията на състезанието са оповестени на формалната страница на Областна администрация – Пловдив и можете да се запознаете с тях тук.  

Повече за дарителската самодейност на фондацията – www.pilon.rozhen.bg
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР