Не стигат парите да новата детска градина на бул.Александър Стамболийски

...
</TD
>Не стигат парите да новата детска градина на бул.Александър Стамболийски
Коментари Харесай

Новата детска градина в Кючука е готова, но не работи - говори кметът Язов

Не стигат парите да новата детска градина на бул. " Александър Стамболийски " в " Южен ", за която бе направена копка през 2020 година Това показа през Plovdiv24.bg кметът на регион " Южен ". 

През 2020 година са пресметна, че построяването на новата детска градина ще коства близо 4.5 милиона лв., само че в бюджета за 2020 година са планувани 900 000 лв., които бяха " избавени " от пренасочване след плевел публичен митинг. 

Двуетажната постройка е могла да се издигне за 8 месеца, като за три трябваше да е подготвен грубият градеж, а останалите пет да се употребяват за дотъкмяване. Планът за детската градина бе да има място за осем групи (около 200 деца) и да бъде ситуирана на 4 декара повърхност. Ще има паркинг за родителите, басейн и състезателен салон, които дават отговор на всички изисквания малчуганите да порастват здрави и жизнерадостни.

" Всяка нова детска градина би трябвало да има бюджет, което е държавно делегирана активност от страната. Докато няма републикански бюджет, за който да се откри място в общинския бюджет, няма по какъв начин да действа.

Всяко нещо е обвързвано с друго, с хора, с запаси. Не може да действа градината без бюджет. Не че не стига бюджет, него просто го няма. За издръжката на едно детско заведение, всички разноски би трябвало да бъдат поети от някакъв бюджет.

Детската градина е приключена, въведена е в употреба, оттук насетне следва банкет, само че преди този момент би трябвало да се обезпечи нейното битие.

Има норма, за всички служащи и разноски би трябвало да има обезпечени заплати, осигуровки и останалите обществени неща, които да се обезпечат от републиканския бюджет, който намира приложение в общинския бюджет ", показа кметът на регион " Южен ".

Планът за детската градина бе да има място за осем групи (около 200 деца) и да бъде ситуирана на 4 декара повърхност. Ще има паркинг за родителите, басейн и състезателен салон, които дават отговор на всички изисквания малчуганите да порастват здрави и жизнерадостни.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР