Над 10 души са номинирани от сдружение Браво, Пловдив за

...
</TD
>Над 10 души са номинирани от сдружение Браво, Пловдив за
Коментари Харесай

Търси се човек за един от най-важните постове в Пловдив

Над 10 души са номинирани от съдружие " Браво, Пловдив " за заместник-кмет по превоза на Пловдив, научи Plovdiv24.bg

Сред предложенията са били и, чиито имена са известни на необятната пловдивска общност поради публичността им. Инчев беше секретар на община Пловдив в мандата на, по-късно кмет на регион " Южен ", след това заместник-кмет в община " Родопи ", а сега е общински консултант. Петкова, която в този момент е заместник-председател на Общинския съвет, също е кадър от мандата на - тогава беше шеф на общинската правна дирекция. Впоследствие беше определена за ръководител на Общинския съвет в мандат 2015-2019. 

За поста са предлагани и супернеизвестни персони от гражданската организация. Повечето от тях са специалисти от транспортния отрасъл.

С всички номинирани са провеждани предварителни диалози, само че финален избор към момента няма, потвърдиха за Plovdiv24.bg източници от общинската администрация.  

В момента отгаварящ за превоза заместник-кмет е фрагментът на ГЕРБ, чийто главен сектор в действителност е публичен ред и сигурност. В новата конструкция на общината, която следва да се одобри от Общински съвет - Пловдив, е планувано кметът да има 8 заместници, един от които персонално ще дава отговор за превоза.

Твърде е допустимо този човек да бъде представител на " Браво, Пловдив ", с цел да се затвърди ръководещото болшинство в локалния парламент. ГЕРБ има 13 съветници, подкрепящата групировка " Съединени за Пловдив " - 8, а " Браво, Пловдив " - 5. Съединените договориха и към този момент получиха зам.-кметска служба и на нея беше назначен двукратният олимпийски първенец. Наложи им се да се откажат от апетитния сектор " обществена политика ", през който в предишните мандати минаха десетки милиони левове.

За свободния все още пост вицекмет по превоз се гласи точно представител на " Браво, Пловдив ". Потвърждение на това съмнение е за директор на Оперативна програма " Паркиране и репатриране ". Общинското предприятие отговаря за паркирането, синята зона и репатрирането на коли извършители и е едно от най-печелившите, защото генерира годишна облага сред 5 и 8 милиона лв..

В транспортния бранш също се чака да има съществени приходи от европейските фондове, още повече че следва действителното стартиране в деяние на общинския транспортьор " Екобус ". В Плана за градска подвижност е заложено община Пловдив да има 18 електрически рейса, с които да обслужва две градски линии. 

Между прочее, шефът на " Екобус " инж. също е в очакване да получи заповед за освобождение от работа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР