На територията на Областна дирекция – Пловдив на този етап,

...
</TD
>На територията на Областна дирекция – Пловдив на този етап,
Коментари Харесай

Проверяват сигнали за корумпирани полицаи в Пловдив

На територията на Областна дирекция – Пловдив на този стадий, най-малко откогато аз съм тук, нямаме регистрирани случаи, в които да имаме най-малкото подозрение за несъразмерна интервенция на полицейски чиновници и прекрачване на техните пълномощия. Това сподели в изявление за Plovdiv24.bg  директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов.

" Ежедневно се работи със чиновниците в тази тенденция при осъществяване на инструктажите, когато излизат нарядите, когато излизат в профилирани полицейски интервенции и въобще в ежедневната им активност, бива в детайли разисквано от техните ръководители какви са техните отговорности, какви са техните пълномощия и пожелаваме от тях да бъдат спазени в цялостна степен ", разясни Чергов. 

По думите му, в случаи, в които биват допускани такива недостатъци, се подхващат всички законови дейности за търсене на дисциплинарна отговорност, а в случаи на осъществено закононарушение се сезира прокуратурата. 

Директорът на полицията призна, че до него към този момент са достигали сигнали във връзка с съответни чиновници или съответни проблеми, в които има подозрение за проявено корупционно държание, само че на този стадий няма доказана такава информация.

" Всеки един подобен случай следва да бъде тестван, тъй като доста пъти имаме злоумишлено набеждаване на чиновници. Мога да ви уверя, че според от съответния случай, съответния проблем, ще бъде направено всичко, което е належащо, с цел да бъде потвърдена виновност, възможна виновност на сходно държание, и да бъде осъществена съответната отговорност – дали ще бъде дисциплинарна, или наказателна, зависи от всеки един съответен случай ", уточни Чергов.

Той разясни, че случаите не са доста, само че има обособени сигнали за проявено корупционно държание. Случаите са по отношение на чиновници от изпълнителските равнища, само че има и такива за чиновници на управителна позиция. 

Необходимо е те да бъдат извършени, с цел да бъдат подхванати съответните дейности. 

Според старши комисар Чергов няма началник, който да подсигурява, че в структурата, която управлява, няма такива случаи. Дейността на полицейските органи е такава, че е обвързвана с нараснал риск от сходно държание. Възможно е полицейският чиновник да бъде и дейна страна, само че има и случаи, в които биват притиснати и биват сложени под изискванията на насила, под някакви злепоставящи условия за тях, някаква позоряща информация, която да бива употребена против съответен чиновник.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР