На пръв поглед невъзможно беше да се освободим от турското

...
</TD
>На пръв поглед невъзможно беше да се освободим от турското
Коментари Харесай

Митрополитът: Кого щеше да освобождава Русия, ако народът ни си беше дал вярата?

На пръв взор невероятно беше да се освободим от турското иго. И в последна сметка Бог промисли да се освободим. Това сподели Пловдивският митрополит по време на благодарствения молебен, който отслужи за празника 3 март в катедралния храм " Успение Богородично " в Пловдив. 

" Невъзможното за индивида е допустимо за Бога ", напомни владиката написаното в Светата Библия.

" Мъдро Светата черква е определила на този ден да служим благодарствена работа, сподели владиката. Той подчертава върху думите, с които приключва чутото от миряните на службата Свето евангелие - " Твоята религия те избави ".

Благодарен е молитвеният спомен на православна България. Благодарен е към Бога и към всички герои на Освобождението. Всички, които отдадоха живота си за вярата и свободата на отечествто - български опълченци и всички други - съветски, украински, финландски, румънски, грузински и прочие войни, които извършиха най - великата божия заповед – да положат душата си за ближните.

145 години Българската православна черква построява оня неръкотворен монумент в душата и сърцето на божия народ. 

145 години няма божествена света литургия, в която църквата да не насочва молитвите си за безконечен и благословен покой на император Александър Николаевич и на всички войни, паднали за вярата и свободата на отечеството ни.

Нашият народ е познал божествената истина, познал е истината на светото православие и в действителност, имайки светата православна религия, с оръжието на мира, със знамето на хирстиянската непобедимост нашият народ е победил робството.

Не някой различен – вярата победи робството! Кого щеше да освобождава Русия, в случай че народът ни си беше дал вярата? "

Пловдивският митрополит благопожела:

" Бог да ни дарува с благополучие, с мир, с благопреуспяване и да ни пази в свободата на светото православие!

Честит и блажен празник! Бог да пази България на многая и благая лета! Амин! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР