На официална церемония в библиотеката бе дадено начало на лятната

...
</TD
>На официална церемония в библиотеката бе дадено начало на лятната
Коментари Харесай

Стартира безплатна лятна техническа академия за ученици в Бургас

На публична гала в библиотеката бе обещано начало на лятната техническа академия на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST), която се провежда в партньорство с Община Бургас. В нея вземат участие близо 100 възпитаници от 9, 10 и 11 клас от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, Професионалната гимназия по електротехника и електроника " Константин Фотинов “, както и деца от националната стратегия " Обучение за ИТ умения и кариера " на Министерство на образованието и науката.

В рамките на три седмици те ще работят по програмирането на онлайн платформа за стандартизирано основаване на автобиографии въз основата на заложени шаблони, в които елементарно могат да се вкарват данни.

Учениците ще бъдат разграничени в екипи, чиито ментори ще са 15 представители от най-големите български и интернационалните ИТ компании, членове на AIBEST. Те ще оказват помощ на участниците в академията при създаването на плана, който е оптимално непосредствен до действителен проблем. На финала децата ще показват пред жури своите разработки, а трите най-добре справили се тима ще получат награди от Асоциацията.

" Това е първото издание на нашата лятна техническа академия. Изключително доста благодарим за поддръжката на Община Бургас. Вярвам, че тя ще се трансформира в годишна самодейност, тъй като за нас е значимо да развиваме ИТ капацитета на бургаските възпитаници, като основа за все по-силното наличие на високотехнологичния бизнес в града. Избрахме много забавен на практика проблем, по който да работят децата, с цел да могат да усетят полезността и иновативността на нашата промишленост. “, разяснява Илия Кръстев, ръководител на борда на шефовете в AIBEST.

" Искам да благодаря на екипа на АИБЕСТ, че избра Бургас за пилотното издание на академията. Съвместните събития, съдействието сред бизнеса и локалните учебни заведения и университети притегли вниманието на огромните компании към Бургас. Вече над 47 компании от ИТ и Аутсорсинг бранша имат офиси или екипи в Бургас. В тях работят над 2000 души от Бургас и има предпочитание за откриване на още работни места в нашия град. Гордея се и с нашите възпитаници, които са тук през лятната почивка с упоритостта да се развиват и да надграждат знанията си, да работят по действителни планове, да се учат от най-хубавите в сектора. “, разяснява кметът.

Иван Русев, R&D шеф в Experian България и член на борда на шефовете в AIBEST, даде скъпи препоръки на учениците за идния старт на професионалната им кариера, както и за сполучливото им показване в Академията.

Асоциацията е самостоятелна организация, която сплотява едни от най-големите български и интернационалните компании в областта на изнесените бизнес услуги и технологиите. През пролетта AIBEST започва националното си роудшоу " Пътят към твоя триумф “ точно от Бургас. Тогава над 400 възпитаници и студенти се срещнаха с опциите за реализация в " Индустрията на знанието “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР