На 30 януари в НДК се състоя тържествено награждаване на

...
</TD
>На 30 януари в НДК се състоя тържествено награждаване на
Коментари Харесай

Костадин Недев - млад, успешен и с голямо бъдеще

На 30 януари в НДК се състоя тържествено награждаване на лауреатите на премиите " Еврика " за 2023 година за достижения за най-хубав млад управител, в науката, за откривател и фермер.

Наградите се връчват за тридесети и четвърти следващ път за млад управител, тридесет и трети за млад фермер и млад откривател и двадесет и осми за достижения в науката.

Те се присъждат на младежи за техните значими достижения в науката, за изобретения с огромна социална значителност, за достижения в ръководството на икономически организации, както и за най-високи резултати в развиването на селскостопански действия.

Наградите са годишни и посредством тях се цели стимулиране  на най-хубавите достижения в съответната област и необятно разпространение измежду обществеността на най-талантливите и способни младежи, на тяхната активност и триумфи, за налагане на техния образец измежду младото потомство.

Ограничителното изискване е претендентите за премиите " Еврика " да не бъдат по-възрастни от 35 години. Кандидатите за носители на премиите са излъчени от публични и икономически организации, научни звена и университети, от неправителствени организации и медии, а окончателният избор се прави от профилирани комисии във всяка област. 

Костадин Недев е роден през 1992 година По обучение е боен летец-пилот, а по душа е обществен бизнесмен. Има дълготраен опит в компютърните науки и програмирането. Завършил е ППМГ " Васил Левски “ Смолян, както и ВВВУ " Георги Бенковски “, град Долна Митрополия. Следва образование в полската Военновъздушна академия, а в интервала 2017 - 2019 година приключва курс по водачество по  програмата за водачи в авиацията " Сребърни криле “ на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в авиобаза Кълъмбъс, Мисисипи. През 2021 година се дипломира като магистър по компетентност Хардуерни и софтуерни системи “ на ПУ " Паисий Хилендарски “. 

Костадин Недев е притежател на голям брой награди, свързани с образованието и технологиите, а точно: Най-добър разработчик на община Смолян - 2009 г.; Студент на годината - 2013 г.; Меча на Хан Кубрат на МО - 2013 г.; Награда на Декана на ПУ " П. Хилендарски “ - 2014 г.; Академична премия на община Долна Митрополия -     2016 г.; Академична премия за отличие от НВУ " В. Левски “ - 2016 г.; Награда " Монета на командира “ на Военновъздушни сили на Съединени американски щати - 2018 г.; Международна премия за образование на Военновъздушни сили на Съединени американски щати - 2019 г.; Международна премия за водачество на Фондация " Стробъл “ -     2020 г.; Награда " Джон Атанасов “ на Президента на Република България - 2022 г.; Награда " 30 под 30 “ на списание " Форбс “ - 2022 г.; Награда " Архитект на бъдещето “ на Фондация " Европа “ - 2023. 

Костадин Недев е създател на учебен стартъп и платформа за софтуерно образование " Млад откривател “. Това е новаторска просветителна платформа, която има за цел да приготви децата за специалностите на бъдещето и да разкрие изобретателя във всяко дете. Костадин и екипа му са създали личен софтуерен кит, програмен продукт, с който може бързо и елементарно да се програмира от безусловно новак и просветителна методика, основана на образование на водачи - изтребители. Те са уверени, че всяко дете има друг софтуерен гений и са насочили всички старания към намирането и развиването на този софтуерен гений у всяко дете. 

Мисията на " Млад откривател “ е да трансформира децата от потребители на технологии в генератори. Платформата е ориентирана главно към възпитаници и студенти, само че всеки с готовност да основава е добре пристигнал. Стремежът е с изключение на познания в региона на инженерните науки и устойчивото развиване, да се построяват най-много нови умения у младите новатори и те да намират техническо решение на персонални, обществени и световни проблеми. В " Млад откривател “ се учат инженерни технологии под формата на действителни, физически планове. В процеса на образование се основават най-различни изобретения от коледни светлини до изцяло функционални роботи. Проектите могат да бъдат елементарно програмирани със средата за програмиране Ардуино. 

През 2023 година, основаната от Костадин Недев платформа " Млад откривател “ построи сполучливи партньорства, както с държавни и локални организации /общини, университети и центрове по зависимости/, по този начин и с бизнес колоси, като Insight Group - част от Forture 500. Към просветителната методика на " Млад откривател “ има засилен интерес в София, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Самоков, Костенец, Панагюрище и други, като задачата на екипът е непрекъснато да се усилват локациите на взаимоотношение в цялата страна. През 2023 година е осъществен 380% растеж на записаните изобретатели. През уроците на платформата са минали 556 възпитаници. Дипломирани са 163 изобретатели. Раздадени са 67 стипендии за образование и са подготвени 28 учители и стажанти. 

Костадин Недев е главен идеолог и основател на технологията зад платформата " Млад откривател “. Като бизнес водач, той е виновен за основаване на просвета в екипа, която приема образованието като обществено-значим проблем и идея. Притежава отлична оперативна, техническа и екипна просвета. Като боен авиатор - водач, Костадин съумява да балансира работата си сред двете сфери. 

За Костадин Недев обществената отговорност на бизнеса не е обособен информативен мотив и изява, а константна големина, изразяваща се в: креативност, с цел да се върне творчеството обратно; общественост, с цел да се сплотяват млади таланти; обучение, с цел да се предават познания и умения; водачество, с цел да се основават бъдещи водачи. Платформата " Млад откривател “ има за цел да даде просветително прекарване на международно равнище за всяко дете, без значение от социално-икономическия му статус. 

Костадин Недев е характерен и сполучлив представител на най-младото стартъп потомство, което ще господства отсега нататък. Специализираното жури присъди премията " Еврика “ за най-хубав млад управител на 2023 година на Костадин Недев за: сполучливо осъществяване на бизнес плана " Млад откривател “ - план със важен софтуерен, обществен, учебен и образователен резултат. Екипът на Костадин Недев е добър образец за визионерство и идея, ориентирани към развиването на човешкия капитал в България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР