Мерките за чистота на Пловдив вече дават резултат, съобщиха на

...
</TD
>Мерките за чистота на Пловдив вече дават резултат, съобщиха на
Коментари Харесай

Камери и патрули следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Пловдив

Мерките за непорочност на Пловдив към този момент дават резултат, оповестиха на конференция кметът и отрасловият му заместител, предава Plovdiv24.bg .

Разпоредени са постоянни инспекции на всички градежи и излизащите оттова камиони, които са измежду главните замърсители на околната среда. 

Засилен надзор ще има за изхвърлянето на движимости от семействата, а от новите комплекси - хартия. 

Усилията на администрацията са ориентирани към очистване на сметищата. В почивния ден неделя кметът и заместникът му са били до КАТ и видели безотговорно стоварване на боклуци. Натъкнали се и на ново бунище в горичката до някогашната Окръжна болница. 

" С видеокамери и надзор ще се опитаме да противодействаме " - разгласи Димитров. Стоянов добави, че е контрактувано с ПОИ да се образуват непрекъснати патрули, които да наблюдават за нерегламентирано изхвърляне на боклуци в регионите " Северен " и " Източен ". 

Вече са формирани три акта за нерегламентирано изхвърляне на боклуци против Овощарския институт в " Южен ". 

" В другите общини сметосъбирането е 1 път седмично, най-често отпадъкът е от община " Родопи ", живущи там и работят в Пловдив и актовете демонстрират, че идват от там. Глобите са от 300 до 500 лв. " - разяснява Стоянов. 

Зам.-кметът заяви, че има бус-самосвал, който ще се движи с прецизен график и предложи на търговците да вадят за транспортиране хартия и кашони, когато камионът ще минава. 

Предвижда се усилване на контрола върху обектите за публично хранене, които би трябвало да употребяват профилираните съдове за органически боклук. 

Със стопляне на времето ще се предприеме изцяло миене на града, на дюзи и маркуч. Главната ще се мие веднъж седмично, в четвъртък, когато температурата разрешава и няма огромен пешеходен поток. Засилва се и контролът на дъждоприемните шахти. 

Стоянов заяви, че се приготвя смяна в общинската разпоредба, с която се цели да не се генерира боклук към контейнерите.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР