Конкретни мерки за противодействие на нарастващата престъпност, набелязаха ръководствата на

...
</TD
>Конкретни мерки за противодействие на нарастващата престъпност, набелязаха ръководствата на
Коментари Харесай

Набелязаха мерки срещу нарастващата престъпност

Конкретни ограничения за противопоставяне на възходящата престъпност, набелязаха управленията на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и ДАНС в бургаски район. Те бяха съгласувани по време на районно заседание, извършено по самодейност на прокурор Любомир Петров – административен началник на Апелативна прокуратура – Бургас.

В срещата участваха и прокурорите Валентина Маджарова – зам.- административен началник на Апелативна прокуратура – Бургас, Георги Чинев – административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас, Мария Маркова – административен началник на Районна прокуратура – Бургас, както и старши комисар Калоян Калоянов – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, комисар Ради Пенев – шеф отдел " Югоизточен “ на ГДБОП и Златомир Канев – шеф отдел на ТДНС – Бургас.

По време на полемиката бе подложен акцент върху взаимната работа  по досъдебни производства, свързани с закононарушения на ОПГ, корупционни закононарушения, корупционни практики на длъжностни лица от разнообразни администрации, злоупотреби с европейски средства, разпространяване на опиати.

Конкретни ограничения бяха съгласувани по взаимната работа на институциите по следствие и откриване на закононарушения против собствеността на жителите и незаконното подкрепяне на непознати жители да обитават и минават през територията на страната, по които се следи значителен растеж през миналите месеци.

Прокурор Любомир Петров обърна внимание за работата по предварителна защита на закононарушенията против малолетни и малолетни лица, с оглед възходящата експанзия във връзка с подрастващите в народен мащаб.

Проведеното заседание бе първото на територията на Апелативен регион – Бургас. През идната седмица такива ще бъдат извършени в градовете Сливен и Ямбол.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР