Кметът на Русе Пенчо Милков изрази възмущението си в социалните

...
</TD
>Кметът на Русе Пенчо Милков изрази възмущението си в социалните
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Това дори не е хулиганство, това е нечовешко поведение

Кметът на Русе Пенчо Милков изрази възмущението си в обществените мрежи. Гневът на кмета беше ориентиран против жителите, които не пазят околната среда и публичните пространства в града. Причината е детска площадка, която е ремонтирана преди две години, а сега още веднъж е в окаяно положение. 

Ето какво написа Милков: 

" Кмете?…

Често чета упреци към мен, че не възвръщаме задоволително бързо счупени и унищожени неща в града.

Това е детска площадка зад един русенски блок. Направихме я преди две години, тъй като имаше тонове изхвърлени от прозорците боклуци, които бяха като “голям бариерен риф " зад блока. Почистихме с гондоли десетки тонове боклуци, трупани с години. За месеци те се появиха още веднъж, хвърляни от прозорците от съгражданите ни. След като ги почистихме отново, взех решение да изградим детска площадка. Исках да видя дали ще хвърлят там, където играят децата им. Към момента площадката е унищожена - счупени покрив и пейки, изчезнала напълно ограда, кошче. Всичко е затрупано с отпадъци.

На доста места в града счупването не е от прилагане, това даже не е безчинство, това е нечовешко държание. Защо упреците ни не са към близките до нас, които виждаме, че разрушават, унищожават, мърсят? Нека всеки види себе си и хората към себе си, и да пазим общите ни богатства, построени с общите ни пари мъчно и постепенно. "
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР