Кметът на Пловдив откри работна среща, на която бе обсъдено

...
</TD
>Кметът на Пловдив откри работна среща, на която бе обсъдено
Коментари Харесай

Прекратяват концесията на Пешеходния мост предсрочно

Кметът на Пловдив откри работна среща, на която бе разисквано бъдещето на Пешеходния мост. На нея участваха заместник-кметът по финанси и икономически действия, кметът на регион " Централен “, изпълнителният шеф на Българска банка за развиване (ББР) Цанко Арабаджиев и общински съветници от ГЕРБ, ПП-ДБ и " Браво, Пловдив “.

" Разговорите с ББР са от извънредно значение за Община Пловдив. С оглед на обстоятелството, че по-нататъшните решения ще се вземат от пловдивската общност, показана от общинските съветници на града, поздравявам провеждането на тази среща. Смятам, че всички тук имаме една обща цел – по какъв начин най-дългата пешеходна зона в Европа да стане още по-живописна, да се отвори към реката и да притегля още повече поданици и посетители на Пловдив “, означи.

В хода на полемиката всички се сплотиха към мнението, че концесията на Пешеходния мост би трябвало да бъде прекъсната преди крайния период на контракта.

Ако Общинския т съвет гласоподава това да се случи, следва да бъде разгласен конкурс за абстрактен план за визията на моста, да се направи публично разискване, и в случай че пловдивската общност утвърди концепцията - да бъде направен и механически план.

" Всички желаеме да се реализира тази договорка, като най-важното е да удовлетворим желанията и ползите на пловдивчани “, разяснява заместник-кметът.

Участниците дефинираха полемиката като ползотворна и се схванаха за последваща среща в същия формат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР