Кметът и ръководството на Община Русе изразяват искрените си съболезнования

...
</TD
>Кметът и ръководството на Община Русе изразяват искрените си съболезнования
Коментари Харесай

Кметът на Русе изпрати адрес до Светия Синод по повод кончината на Патриарх Неофит

Кметът и управлението на Община Русе показват откровените си съболезнования във връзка кончината на Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски. В съболезнователния адрес, изпратен до Светия Синод на Българската православна черква, се споделя:

" В паметта на нашето общество Негово Светейшество ще остане като образец за извънреден нравствен водач, който посвети живота си за укрепването на единството на Църквата и за одобряването на християнските полезности и добродетели в нашето изпълнено с провокации съвремие. Той беше глас на ентусиазъм и вяра за всички, които имаха опция да се допрян до неговото служение и духовно попечителство.

Ще носим загатна и за неговата благочестива задача като Русенски митрополит, която освен ускори вярата на локалните християни, само че и насърчи духовното развиване и богатство на града и района.

Наследството на Негово Светейшество като човек на мир и съгласие ще продължи да влияе на нашата черква и общество, и ще продължи да въодушевява бъдещите генерации да следват пътя на духовното служение и любовта към близък.

Вечна и блажена да бъде светлата му памет! Царство му небесно! “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР