Деня на Европа и Деня в памет на всички жертви

...
</TD
>Деня на Европа и Деня в памет на всички жертви
Коментари Харесай

Отдадохме почит към горноджумайците, участвали във войните за обединението и независимостта на България

Деня на Европа и Деня в памет на всички жертви във Втората международна война бе маркиран в Благоевград с обред по поднасяне на цветя пред паметната плоча на починалите във войните за обединяването и независимостта на България, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

В рамките на ритуала прозвучаха химна на Р България и химна на Европа в осъществяване на Биг Бенд – Благоевград.

Цветя в символ на благодарност към героите на Отечеството сервираха кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков и общински съветници, заместник-областният шеф Слави Христов, представители на политически партии, общественици, културни дейци и жители.

В този час във фоайето на зала " Яворов “ стартира и награждаването на спечелилите в песенния конкурс " Споделено с другари ". Събитието е част от самодейностите във връзка 9-ти май.

Денят на Европа е празник на единството и мира на остарелия континент. Отбелязва се на датата, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединяване в Европа.

През 1985 година ръководителите на страните от Европейския съюз на съвещание в Милано вземат решение 9 май да бъде празнуван като Ден на Европа. В България Денят на Европа е разгласен за отбелязване с Постановление № 54 на Министерския съвет от 29 март 2005 година

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР