Държавното спортно училище Юрий Гагарин“ и Община Бургас започват процедура

...
</TD
>Държавното спортно училище Юрий Гагарин“ и Община Бургас започват процедура
Коментари Харесай

Спортното училище в Бургас напът да стане най-модерното в страната

Държавното спортно учебно заведение " Юрий Гагарин “ и Община Бургас стартират процедура за основаването на идея за построяването на напълно нова база на образователното заведение.

Проектът ще се осъществя по процедура Концепции за интегрирани териториални вложения на Програма " Развитие на районите “ 2021 – 2027.

Спортното учебно заведение ще работи в партньорство с Община Бургас по реализирането на концепцията. Тя ще премине няколко стадия на утвърждение преди да бъде обещано единодушие за финансиране.

Предвижда се новото спортно учебно заведение да разполага с подготвителни зали, басейн, общежитие и открити зони за спорт.

Основният акцент на концепцията за новата гимназия е развиването на образованието и ученето през целия живот посредством създаване на нужната материално – техническа база.

В подготовката и реализирането на концепцията за ново спортно учебно заведение със свои хрумвания вземат участие представители на локалната власт и гражданското общество, включително Община Бургас и спортни клубове от града, измежду които Плувен клуб " Бриз “, Клуб по спортна акробатика " Нефтохимик - 2011 “ Бургас, Клуб по класическа битка " Черноморец “, Клуб по битка " Черноморец “, " СКХГ Черноморец “.

Развитието на образованието на територията на община Бургас е един от безусловните стратегически цели на Плана за интегрирано развиване на община Бургас през интервала 2021-2027 година

Предложението за партньорско съглашение сред Спортно учебно заведение " Юрий Гагарин “ и Община Бургас ще бъде гласувано на идната сесия на Общинския съвет.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР