Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с медията ни, за да

...
</TD
>Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с медията ни, за да
Коментари Харесай

Сигнал: Този случай от Пловдив е много по-тежък от рязането на момичето в Стара Загора!

Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с медията ни, с цел да заяви:

Здравейте! Приложено адресирам писмо, публикувано до всички виновни институции, които биха могли да подхващат ограничения за ограничението на домашното принуждение в България, като постановат съответни санкции за предварителна защита. Ще бъдем признателни, в случай че медиите се самосезирате за протичащото се, имайки поради голямото въздействие, което имате над българските жители и правораздавателните органи!

Писмото 1:1

Преди няколко дни обществото ни беше потресено за следващ път път от безхаберието на институциите и от неналичието на съответни присъди, в резултат на постановените решения от правораздавателните органи на Република България.

Един принудител от град Пловдив бе освободен с условна присъда макар тежките телесни повреди, които нанесе на брачната половинка си и необратимите последствия за здравето и душeвността й. Абсурдно е в резултат на побоя дамата да има фрактури на две ребра, отхвърлен далак, спукано тъпанче и голям брой хематоми, а това да бъде равно на условна присъда.

Липсата на ефикасни присъди опорочава изначалния план за превантивна цел, който е заложен в писането на текстовете на всички нормативни актове. Липсата на строги санкции оставя в обществото ни чувството за липса  на  правдивост, а у насилниците чувството за безотговорност, което по никакъв метод не способства за ограничение на насилието, а в противен случай - подтиква същото, и то в изненадващ мащаб.

Именно тези дейности не просто окуражават насилниците, а ги карат да се усещат горди от стореното и след това да имат смелостта да продължат да унижават жертвите си и да благодарят за поддръжката, която са получили от околните си, а очевидно и от правосъдните органи, имайки поради наложеното условно наказване, и то да го вършат обществено в обществените мрежи.

Гореописаният случай на Симо Касабов е доста по-тежък от гръмко отразения медийно случай с нарязаното момиче в Стара Загора и е индикативен за абдикиралата правосъдна система в Република България и решителен тласък за всеки принудител!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР