Бившият кмет на район Северен в Пловдив застава пред Окръжен

...
</TD
>Бившият кмет на район Северен в Пловдив застава пред Окръжен
Коментари Харесай

Започва делото срещу Ральо Ралев

Бившият кмет на регион " Северен " в Пловдив застава пред Окръжен съд Пловдив през днешния ден по обвиняване за рушвет. Подсъдими са още 50-годишната Даниела Вълова, някогашен шеф на отдел в региона, и Иван Делевски, на 58 година, притежател на частна компания.

Ралев е обвиняем за това, че от края на декември 2018 година до 30.05.2019  година в Пловдив, като причинител, в съучастничество с Даниела Вълова и карловския предприемач Иван Делевски, двамата като помагачи, е изискал сумата от 60 000 лв. от строителен бизнесмен и е приел същата.

Фактическото й предаване става на Иван Делевски, а съгласно обвиняването задачата е Ралев да упражни въздействие върху длъжностно лице – главния  проектант на " Северен " Михаил Богданов, по отношение на пълномощията му за одобрение на абстрактен капиталов план за създаване на жилищна постройка в региона.

Даниела Вълова е подсъдима за това, че през декември 2018 година в съучастничество като помощник на съзнателно е улеснила осъществяването на търговия с въздействие от страна на районния кмет, като е прецизирала размера на желаната от него сума, с цел да може той да разпореди на гл. проектант на " Северен " да утвърди импортирания за разглеждане абстрактен капиталов план – престъпление по член 304б,  алинея 1 вр. член 20 алинея 4 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Иван Делевски, който е някогашен притежател на кабеларка в Карлово, обвиняем за това, че в интервала от края на декември 2018 година до 30.05.2019  година в Пловдив, в съучастничество като помощник на, съзнателно е улеснил осъществяването на закононарушението от страна на последния.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР