“Тази война с президента не я започнахме ние. Тя започна

...
“Тази война с президента не я започнахме ние. Тя започна
Коментари Харесай

Дариткова: Готови сме да подадем оставка, след като посочим път, по който да се развива България

“Тази война с президента не я започнахме ние. Тя стартира още при започване на годината, когато президентът смъкна доверието си от държавното управление “. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на доктор Даниела Дариткова.
“Заради насажданата ненавист и обидите трябваше да покажем отношението си посредством овакантяване на Народното събрание. И то освен ние, само че и Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и самостоятелните. Не можем да приемем обидните квалификации, които Румен Радев насочи към нас, не одобряваме държанието му, което провокира разграничителни линии, приканва за протест и метежи “, добави доктор Дариткова.
 Дариткова, без да посочва Радев по име: Едва ли ще бъде помнен с положително този, който прикани за метежи Дариткова, без да посочва Радев по име: Едва ли ще бъде помнен с положително този, който прикани за метежи
" Цялата власт произтича от народа " и никой не може да си присвоява властта на база суверенитет. " Едва ли ще се запомни с положително този, ко...
Според нея днешните подиуми от митинга с ранени служители на реда и запалена плява в краката им по никакъв метод не чертае по-добра вероятност за България. „ Затова ние предложихме свръх законната процедура за привикване на Велико народно събрание и смяна на Конституцията. Всяка политическа мощ изрече своите хрумвания, не сме обсъждали концепцията на Движение за права и свободи за експертен кабинет, тъй като бяхме заети с диалози за събирането на подписите “, добави тя.
“За да променим посоката, в която се движи българското общество, считаме, че би трябвало да има нов публичен контракт, като той би трябвало да стане посредством публичен спор. Смятаме, че в случай че се стигне до Велико национално заседание, то ще даде опция за законно необятно посланичество, с цел да може да се чуят всички елементи на българското общество “, сподели още тя.
“Готови сме да подадем оставка, откакто поемем отговорността и посочим път, по който да се развива България. Предлагаме публичен спор за това по какъв начин да действа българското общество. Една нова Конституцията ще очертае механизмите, по които ще действат трите управляващи – законодателна, изпълнителна и правосъдна. Искам да подчертая, че това, което ние сме внесли, не предопределя Конституцията, която ще се гласоподава от Велико народно събрание “, добави доктор Дариткова.
“С какво служебното държавно управление ще способства за дебата в обществото и проблемите му? Кой проблем ще реши то? “, попита още ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ. Тя разгласи че е воден разговор с останалите групи и са признати част от предложенията на сътрудниците – Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, ВОЛЯ и самостоятелни.
 Дариткова захапа президента: Той дискредитира Народното събрание Дариткова захапа президента: Той дискредитира Народното събрание
" Категорично не мога да се съглася с обидните послания, които насочва президентът и дискредитира институцията Народно заседание, тъй като...
На въпрос по какъв начин по този начин от ВОЛЯ са трансформирали решението си и са подкрепили плана на ръководещите, тя отговори, че евентуално образът на митинга през днешния ден също е съдействал за това от партията на Веселин Марешки да се съгласят да ги поддържат. Д-р Дариткова отхвърли да разгласи кой вероятно ще замести правосъдният министър Данаил Кирилов, в случай че оставката му на следващия ден бъде призната.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР