Тази вечер ще се състои благотворителен концерт в полза на

...
Тази вечер ще се състои благотворителен концерт в полза на
Коментари Харесай

"Музиката на Украйна“ - благотворителен концерт в полза на пострадалите от войната в Украйна



Тази вечер ще се състои благотворителен концерт в интерес на потърпевшите от войната в Украйна " Музиката на Украйна “.

С присъединяване на: Bella Voce, Вокален отбор " Славяни ", Струнен квартет " Филхармоника " и Светлин Христов - пиано .
" Поводът за този концерт е доста тежък, във време, когато никой не очакваше, един деспот да стартира война за заличаване на цяла една нация ". Това показа в изявление за предаването " Хоризонт до обед " солистът и водач на квартет " Филхармоника “ Павел Златаров :
" В 21 век е доста мъчно нашето схващане да схване този факт, само че в действителност шокът беше ужасяващ и аз мисля, че в такова време ние, хората на изкуството, не можем да останем безучастни , по тази причина съм доста признателен на уредниците и на управлението на Софийската филхармония за опцията, която ни дават, да участваме в този концерт, с нашия въпреки и дребен принос да помогнем на тези хора, които са останали без дом и татковина сега ".

Солистът на квартет " Филхармоника “ акцентира какъв брой мъчно е била подготовката за концерта:

" Оказа се в действителност доста мъчно да се намерят произведения на украински композитори, писани за струнен квартет . Всъщност нашият квартет одобри поканата преди да знаем въобще какво ще можем да намерим ".

Цялото изявление с Павел Златаров можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР