Тази вечер от 21,45 часа в Лион ще стане ясен

...
Тази вечер от 21,45 часа в Лион ще стане ясен
Коментари Харесай

Кой ще седне на трона в Лига Европа?

Тази вечер от 21,45 часа в Лион ще стане явен новият притежател на трофея във втория по мощ европейски клубен шампионат Лига Европа. До огромния мач доближиха тимовете на Олимпик Марсилия и Атлетико Мадрид.

Фаворит в конфликта наподобяват " дюшекчиите ", които натрупаха сериозен опит в турнирните борби в последните години. " Рохибланкос " победиха с трофея през 2010 и 2012 година, до момента в който последният европейски успех на отбора от Марсилия е реализиран в далечната 1993 година, когато победи в Шампионската лига. Олимпик има и два изгубени финала за Купата на УЕФА, а при положение на триумф ще донесе първи трофей от Лига Европа на Франция. Успех на Атлетико ще е трети за клуба и просто ще затвърди испанската доминация в шампионата.

Треньорът на Олимпик Руди Гарсия имаше терзания към 26-годишния халф Бруно Сар, който се контузи в дуел от шампионата, само че към този момент е възобновен. На линия е и титулярният вратар Стив Манданда. Френският отбор изпитва усложнения в отбрана, което си пролича и в дуела с Гинган, когато марсилци позволиха 3 гола във вратата си. Козът на Олимпик е офанзивната мощност в лицето на капитана Димитри Пайе, Флориан Товен и Валер Жермен. Успех на Олимпик ще значи трета квота за Франция в Шампионската лига.

Атлетико към този момент си обезпечи място в Шампионската лига и спечелването на трофея ще е повече за авторитет. Треньорът Диего Симеоне ще изгледа мача от трибуните, защото е осъден за четири мача. В дните преди мача аржентинецът имаше три въпросителни към състава. Централният бранител Хесе Хименес е възобновен и ще си партнира с Диего Годин. На левия бек Филипе Луис е под сериозна въпросителна, само че има опция в лицето на Люка Ернандес. Нестабилната защита на Олимпик ще бъде унизена от потвърдени голмайстори като Диего Коща и Антоан Гризман.
Вероятни сформира:
Олимпик Марсилия: Манданда, Сар, Рами, Луис Густаво, Амави, Сансон, Лопез, Товен, Пайе, Окампос, Жермен.
Атлетико Мадрид: Облак, Ернандес, Годин, Хименес, Върсалко, Коке, Саул, Габи, Кореа, Диего Коща, Гризман.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР