Тази вечер 22:00 часа Ливърпул приема Байерн (Мюнхен) в най-интригуващия

...
Тази вечер 22:00 часа Ливърпул приема Байерн (Мюнхен) в най-интригуващия
Коментари Харесай

Ливърпул срещу Байерн в най-интригуващия сблъсък от 1/8-финалите

Тази вечер 22:00 часа Ливърпул приема Байерн (Мюнхен) в най-интригуващия дуел от 1/8-финалите в Шампионската лига. Жребият отреди два от огромните кандидати за трофея да застанат един против различен още на толкоз ранен стадий от конкуренцията. Това значи, че един от тях ще би трябвало да се сбогува с фантазията още в този момент. Поради тази причина можем да чакаме два доста напрегнати конфликта, като първият от тях е през днешния ден на " Анфийлд ".

На пръв взор Ливърпул наподобява, че има леко преимущество. Мърсисайдци вършат един от най-силните си сезони в Премиър лийг от много години насам. Те водят в класирането и почитателите им към този момент мечтаят за купата. Амбициите на клуба обаче не са единствено на домашната сцена. Английският гранд има съществени обичаи в Шампионската лига и ще опита да прибави шести трофей от този шампионат.

Байерн обаче има не по-малки обичаи и не по-малки апетити. Германският исполин също има пет оценки в тази конкуренция и мечтае за шесто. Той демонстрира леки съмнения на домашната сцена, където сезонът не стартира по най-хубавия метод, само че в последните месеци " баварците " наподобяват все по-солидни и от ден на ден наподобяват като себе си. Възпитаниците на Нико Ковач минаха относително елементарно през груповата фаза, където завоюваха своята група " Е " без да позволен загуба и това още повече подвигна самочувствието на отбора.

Това е едвам шестият дуел сред тези два тима в Шампионската лига. До момента индикаторите са изцяло изравнени - всеки от тях има по една победа, а 3 срещи са приключили наедно. За последно те се срещнаха на финала за Суперкупата на Европа през 2001 година, като тогава Ливърпул спчели с 3:2.

И двата тима имат много кадрови проблеми преди днешната среща. Юрген Клоп не може да разчита на санкции Вирджил ван Дайк, който се причислява към кнтузените Джо Гомес и Алекс Окслейд-Чембърлейн. В последния миг от сметките отпадна и Роберто Фирмино. До последно под въпрос е присъединяване и на Деян Ловрен и Джердан Шакири, като това може да наложи в центъра на защитата да работи Фабиньо.

В Байерн обстановката не е доста по-розова. Със сигурност срещата пропущат контузените Ариен Робен, Жером Боатенг и Корентен Толисо. Томас Мюлер е осъден, а към момента не е ясно дали Кингсли Коман ще бъде изцяло здрав, с цел да може да попадне в групата за дуела.

Шампионска лига, 1/8-финал:

ЛИВЪРПУЛ - БАЙЕРН (МЮНХЕН)

Вероятни сформира:

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Матип, Робъртсън, Хендерсън, Милнър, Вайнлдум, Салах, Мане, Стъридж

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Горетцка, Тиаго, Гнабри, Хамес, Рибери, Левандовски

Стадион: " Анфийлд ", Ливърпул
Съдия: Джанлука Роки (Италия)
Начало: 22:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Шампионска Лига 1/8 кръг, вторник 19 февруари  Ливърпул 22:00предстои  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР