Тази възможност е предвидена включително за лица, тествани на или

...
Тази възможност е предвидена включително за лица, тествани на или
Коментари Харесай

Бързият антигенен тест вече дава достъп до европейския цифров covid сертификат

Тази опция е планувана в това число за лица, тествани на или след 1 октомври 2021 година, при изискване че употребяваният бърз антигенен тест е включен в общия лист на Европейски Съюз за антигенни проби за COVID-19.

Валидността на европейските цифрови Коронавирус документи за преболедуване е от 11-тия до 180-тия ден от датата на първия позитивен резултат от PCR проучване или бърз антигенен тест за COVID-19. Тези документи могат да се употребяват при пътешестване в Европейски Съюз.

Oт Министерството на здравеопазването напомнят, че преди приемането на делегирания акт документът за преболедуване на COVID-19, потвърдено с бърз антигенен тест, се използваше само на територията на обособени страни, с решение на националните здравни управляващи.

Всички лица, преболедували, потвърдено с бърз антигенен тест, изследвани на или след 1 октомври 2021 година, към този момент могат да изтеглят от www.his.bg (НЗИС) своя Европейски дигитален Коронавирус документ.

За задачите на националния здравен надзор, документът за преболедуване може да се употребява на територията на България от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР