Тази сутрин София осъмна с мъгла. Това е т.нар. опасен

...
Тази сутрин София осъмна с мъгла. Това е т.нар. опасен
Коментари Харесай

София осъмна с мъгла и смог

Тази заран София осъмна с мъгла. Това е така наречен рисков смог, сподели Стефан Димитров от Airbg.info " пред БНР.
Още по темата
" Това са всички фини прахови частици, отровни газове, дружно с частиците на влагата, образуват това, което през 1952 година в Лондон убива десетки хора и Лондон се съвзема и взима някакви ограничения, с цел да не бъде в никакъв случай повече подобен град ", добави Димитров.

Вижте картата на Airbg.info за въздуха в София през днешния ден

По думите му, през вчерашния ден всички станции, които мерят качеството на въздуха в София, са светели в зелено. Метеорологичните условия обаче въздействат на това и те се менят непрекъснато.

" Дали имаме пресен приток на въздух в Софийското поле и от горната страна има похлупак, и температурна инверсия, която прави огромни бели, и ни демонстрира метода, по който живеем. Нашето Министерство на здравето и Световната здравна организация, приказват почти за едни и същи цифри - сред 49 и 52 души, които си потеглят прибързано от този свят всеки ден от болести, свързани с фините прахови частици. Една забележителна част си отиват в местата, където това замърсяване е по-голямо. Това са научно потвърдено неща ", сподели Стефан Димитров.

Той добави, че фините прахови частици са причинители на проблеми с кръвоносната система, на инфаркти, на инсулти и други болести. Необходимо е да имаме условия за заслужено общо живеене, заключи Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР