Тази сутрин руските сили атакуваха водноелектрически централи в Украйна, както

...
Тази сутрин руските сили атакуваха водноелектрически централи в Украйна, както
Коментари Харесай

Днешните руски атаки срещу инфраструктурни обекти в Украйна оставиха хората без ток и вода

Тази заран съветските сили нападнаха водноелектрически централи в Украйна, както и други енергийни уреди, вследствие на което доста хора останаха без електричество и течаща вода , съобщи Ройтерс.

Киев беше разтресен от няколко детонации, а по думите на премиера Денис Шмигал през днешния ден са били атакувани 10 украински области и са били нанесени вреди по 18 обекта, свързани на първо място с енергийните мощности на страната.



Шмигал добави, че стотици обитаеми места из цяла Украйна са останали без електрозахранване, макар че военновъздушните сили обявиха, че са прехванали и унищожили сред 44 и 50 съветски ракети.

В Киев се извиха дълги опашки от хора, които желаят да си набират вода, откакто кметът Виталий Кличко заяви, че 80 % от жителите на столицата са останали без достъп до водоснабдителната мрежа, а локалните управляващи споделиха, че 350 000 жилища са останали без ток.

Няколко часа по-късно Кличко сподели, че 270 000 жилището, което значи към 40 на 100 от жилищата в Киев, не престават да нямат достъп до електричество и течаща вода. В цялата страна бяха оповестени спешни спирания на електрозахранването, с цел да се спести сила и да могат да се извършат ремонтни действия.

Водноелектрическа централа в Кременчук, Централна Украйна, също е била атакувана, заяви регионалният шеф. В обществените медии се появиха видеа, които демонстрират, че няколко ВЕЦ-а в други елементи на страната също са били ударени от съветските сили.

Русия стартира да прави офанзиви против енергийна инфраструктура и градове, откакто упрекна Киев за детонацията, която унищожи част от Кримския мост. Москва твърди, че нанася удари против военни и енергийни обекти, само че от съветските удари бяха наранени и доста жилищни здания, отбелязва Ройтерс.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР