Тази сутрин най-добрият ни скиор Алберт Попов и Камен Златков

...
Тази сутрин най-добрият ни скиор Алберт Попов и Камен Златков
Коментари Харесай

Алберт Попов: Трябва ни още малко увереност и нещата ще се получат

Тази заран най-хубавият ни скиор Алберт Попов и Камен Златков се прибраха от китайската столица Пекин, където взеха присъединяване на Зимните олимпийски игри, където Попов записа 9-о и 17-о време надлежно в слалома и гигантския слалом, до момента в който Златков кара мощно в първия манш на слалома и даде 20-о време, преди да не успее да приключи във второто каране.

„ Много сме удовлетворени и щастливи, като го преспахме, оценяваме резултата. Имаше и малко гняв, все пак целият екип сме доста удовлетворени. Радвам се, че демонстрирам една непоклатимост и си разрешавам да нападам по този начин, както желая. Има го и съм си споделил, че някъде ще го върна. Последните стартове от Световната купа също го имаше. Радвам се, че съм здрав и в добра форма и ще се надявам на по-високи класирания. Пистата беше много характерна, равна, най-после имаше много стръмно. Най-трудното на тази Олимпиада беше теренът, видяхме, че и Шифрин не съумя да се оправи с материала. Затова отидохме и по-рано, с Камен пристигнахме по-рано, показахме положителни спускания “, бяха първите думи на Попов.

„ Разбира се, още в предходните стартове съм давал по-добри времена от тях. Това ти дава убеденост. Силите обаче са много изравнени, всеки в топ 30 може да стане първи. Просто би трябвало да е твоят ден.„ За момента не приказваме за фактор, първо би трябвало да се потренира много, да се усещам добре върху ските, само че считам, че като поработим лятото, би трябвало да мръдна малко и с номерата, тъй като с тази стартова позиция е съвсем невероятно. Имаме го в главите си, ще го помислим “, продължи той.

„ Оттук-насетне, продължаваме със Световната купа – два слалома в Гармиш, вечерен слалом във Флахау и по-късно финалите. Гледат ни като конкурентноспособни, те все са привикнали да са на върха. Когато дойдат дребни тимове, несъмнено го виждат, осъзнават, че нашите достижения от време на време са по-големи и от техните. Имаме по-малки сформира, школите на огромните народи имат хиляди деца, излизат пет, които са страхотни гении и други 10, които чакат тяхното време да пристигна. С Камен сме минали дълъг път, мисля, че ни би трябвало още малко убеденост и като цяло ще стане “, приключи Попов.

„ Това е един доста тежък спорт, несъмнено когато сме двама, можем да си оказваме помощ много. Това, че прави по-силни резултати от мен, ми дава убеденост да го преследвам, когато карам. Въпреки че сме по-малка нация, това е позитив и ни улеснява. За нас двамата ни би трябвало време и още доста работа, с цел да сме измежду най-хубавите. Не разполагаме с това, с което разполагат алпийските народи, само че демонстрираме, че можем да се борим с най-хубавите. Не съм изцяло удовлетворен, не съумях да запиша едно положително класиране “, сподели Златков по отношение на карането си в слалома.

Той бе безапелационен, че не съжалява, че не е взел участие в гигантския слалом.

„ Доволен съм, че се намирам в добра форма, считам, че в идващите надпревари мога да покажа по-добри резултати. Не, удовлетворен съм, че взех това решение да не вземам участие в гигантския слалом. Имаше спор в тима ми, правил съм го преди – не мисля, че един старт повече ще ми донесе повече убеденост. Това се видя в слалома, за гигантския не се усещам толкоз убеден да отделя няколко дни на тренировки там. Трябваше да нагодя ските, не мисля, че щях да покажа нещо положително, желаех да покажа оптимално положително показване в слалома “, приключи родният скиор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР