Денвър Нъгетс записа първа победа в полуфиналите на Западната конференция

...
Денвър Нъгетс записа първа победа в полуфиналите на Западната конференция
Коментари Харесай

Денвър Нъгетс и Индиана Пейсърс намалиха пасива си в полуфиналните плейофите на двете конференции в НБА

Денвър Нъгетс записа първа победа в полуфиналите на Западната конференция в НБА през този сезон, надигравайки със 117:90 Минесота Тимбъруулвс.

С триумфа Никола Йокич и компания се върнаха в серията против " вълците " и понижиха пасива си на 1-2 победи.

Рано тази заран българско време в Минеаполис настоящите първенци в НБА и Минесота изиграха равностойни първи минути, само че още преди края на първата четвърт гостите поеха напълно контрола върху събитията на паркета.

От този миг нататък Денвър стартира да натрупа задатък, който в един миг доближи 34 точки при 109:75 в хода на последната част.

Никола Йокич остана на асистенция от " трипъл-дабъл " за спечелилите, завършвайки с 24 точки, 14 битки и 9 асистенции, до момента в който с 24 точки се регистрира и Джамал Мъри. За Минесота 19 пункта осъществя Антъни Едуардс.

Полуфиналната серия в Западната конференция сред Тимбъруулвс и Нъгетс продължава с още един дуел в Минеаполис, който ще се изиграе в понеделник рано заран (13 май).

Roy Hibbert was all of us before, during and after Andrew Nembhard’s gamer
— Indiana Pacers (@Pacers)

Междувременно на Изток Индиана Пейсърс също понижи изоставането си на 1-2 триумфа в серията против Ню Йорк Никс, откакто завоюва първото си домакинство със 111:106.

Пейсърс на два пъти пропиляваха двуцифрена преднина в хода на мача, само че в края Андрю Немхард осъществя основна тройка със пукотевица от над 9 метра, с цел да изведе своя отбор напред при 109:106. Впоследствие пък Арън Несмит беше прецизен на два пъти от наказателната линия, с което подпечата успеха на Индиана.

Тайрийз Халибъртън означи 35 точки за триумфа, а Паскал Сиакам се регистрира с 26. От другата страна Донте Ди Винченцо също завърши с 35 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР