Тази сделка за ЧЕЗ, правителството заедно с господин Борисов, плуват

...
Тази сделка за ЧЕЗ, правителството заедно с господин Борисов, плуват
Коментари Харесай

Румен Гечев: Г-н Борисов и правителството плуват в опасно езеро с крокодили за сделката за ЧЕЗ

Тази договорка за ЧЕЗ, държавното управление дружно с господин Борисов, плуват в едно рисково езеро с крокодили - от Каймановите острови. Вижда се, че в тази таблица на евентуални кредитори на Инерком, има банки, осъждани в Съединени американски щати - "Джулиус Байер Ко ". Това сподели в "Офанзива с Любо Огнянов " Румен Гечев от Българска социалистическа партия във връзка свадите към продажбата на ЧЕЗ на Инерком.

"Влязох в интернет, в уеб страницата на М-во на правораздаването на Съединени американски щати - той е открит, влязох в Блумбърг и Ройтерс: 540 милиона $ е наказана тази банка за офшорни интервенции на Каймановите острови ", обясни Румен Гечев крокодилската връзка на договорката.

Според икономиста след "този неповторим скандал в България, който занапред ще се развихря и в Чехия, няма банка, която да финансира Инерком ".

Румен Гечев изрази удовлетворение, че след абсурда надали ще има договорка. "След недобре проведеното шоу на ГЕРБ с госпожа Върбакова, аз съм спокоен, тъй като няма да има договорка. От това, което чухме, е ясно, че е удивително че тази договорка въобще е направена. И надали ще се откри банкова институция да влага тази странна акция на компанията ", съобщи Гечев.

Той назова безочливост изказването на Гинка Върбакова, че била склонна да допусне страната да договаря за дял в договорката.

"В това има огромен скандал. Въпросната госпожа сподели след срещата с господин премиера Борисов, забележете, тя била склонна да отстъпи на страната някакви проценти ", възмути се икономистът.

Румен Гечев още веднъж повтори тезата на Българска социалистическа партия за присъединяване на хора от държавното управление в договорката за ЧЕЗ. "Нашите подозрения са, че хора от държавното управление вземат участие в тази договорка. Сега се вършат обезверени опити тази компания да получи финансиране ", продължи Румен Гечев.

Свързвайки 3 март със абсурда около ЧЕЗ, той отсече: "Връзката с 3 март е доста значима, тъй като нашите предци - руснаци, украинци, финландци, оставиха костите си в България. А ние какво направихме - разпродадохме България. И в този момент след толкоз неточности, българското държавно управление пробва да се избави.

И в този момент би трябвало да се молят на една компания да им отпусне акции на България, откакто знаят, че няма по какъв начин да стане ", изреди Гечев.

Той насочи вниманието и към дейностите на премиера Борисов за включването на България в договорката.

"Кой е упълномощил премиера и държавното управление да води диалози за изкупуване на акциите? Има ли решение от кое място ще дойдат парите? Този въпрос трябваше да се разисква в комисиите на Народно събрание ", стимулира се Румен Гечев.

На въпрос на водещия Любо Огнянов кои са гадовете, против които възропта Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, Румен Гечев сподели: "Това са гадове в сънищата на господин Борисов - за някакви незнайни гадове, които са го свалили от власт. В подобен случай не трябваше ли да накара службите да наблюдават кои са тези гадове, и в случай че не, значи той не е за тази работа ", заключи Румен Гечев.

Според него министър председателят лъже, че е нямал информация за готвената договорка. "Госпожа Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила подаде оставка, тъй като познава собственичката на Инерком. Но за какво оставката се подава след контракта? Защо оставката се подава откакто договорът е подписан? Какъв е смисълът? Оставката е самопризнание, че това държавно управление има много общи неща с въпросната госпожа Върбакова. Това са обстоятелствата ", уверен е Румен Гечев.

Той изрази позицията на Българска социалистическа партия: "Тази договорка няма бъдеще, тя би трябвало да бъде спряна, и при нова процедура българската страна би трябвало да реши ще взе участие ли, и в случай че взе участие, с какви благоприятни условия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР