Тази събота, 22 април, от 19 часа в културно пространство

...
Тази събота, 22 април, от 19 часа в културно пространство
Коментари Харесай

Изложба Метаморфози на светлината откриват във Варна

Тази събота, 22 април, от 19 часа в културно пространство ReBonkers Доника Йорданова Doney и Мария Казакова ще открият взаимна галерия " Метаморфози на светлината "

Двете авторки са художници представляващи избрана генерация на варненската модерна сцена. Доника и Мария са приятелки и не за първи път встъпват в артистичен разговор. Един двугласен женски черноморски очерк, претворен в артистична медия.

Настоящият план включва сайт-специфична апаратура на Доника Йорданова Doney, построена особено за и в ReBonekrs, по време на креативен престой в неработните месеци на пространството. Темата на инсталацията е духовното претворение и какъв по-добър ден от Великден да публикуваме тази покана.

Мария Казакова се включва със серия живописни платна, които образуват подтекст на прекарването.

Изложбата може да бъде прегледана до 7 май, неделя.

Работно време на ReBonkers (ул. " Барутен Погреб " 4) е всеки ден (без понеделник), от 16 до 20 часа.

Ето и няколко думи от куратора на изложбата Асен Иванов:

" Авторите на изложбата ще ни потопят по несравним метод в един нов свят, където можем да пресъздадем природата, себе си, да се огледаме в една друга действителност -

тази на неограничената мощ и превъплъщенията на духовното ни начало, на житейския ни път, на действителността, на фантазиите и въжделенията ни. Посредством облиците, които те показват ще съпреживеем един забележим за някои и може би не до такава степен забележим за други развой, през който всички прекосяваме, с цел да отключим себе си към едно по-дълбоко и по-богато светоусещане на заобикалящият ни свят и да се слеем с безконечните превъплъщения на силата в него. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР