Тази нощ руските военни са обстрелвали масирано Синелниковски и Никополски

...
Тази нощ руските военни са обстрелвали масирано Синелниковски и Никополски
Коментари Харесай

Нощни обстрели в две украински области

Тази нощ съветските военни са обстрелвали масирано Синелниковски и Никополски региони на Днепропетровска област. Това заяви в своя канал в " Телеграм " ръководителят на регионалната администрация на Днепропетровска област Валентин Резниченко, представен от съветската работа на Би Би Си.

" Руснаците нападнаха Никополски регион с ракети " Град ". В Никопол паднаха 20 реактивни снаряда. Унищожени са хранилища, цехове и административни пространства на промишлено дружество. Няма починали и ранени ", сподели Резниченко, цитира news.bg.

" Руската войска удари Синелниковски регион с четири ракети С-300. Унищожен е обект на обществената инфраструктура ", добави Резниченко.

Според администрацията на Николаевска област, към 02:40 часа тази нощ съветските войски още веднъж са обстрелвали Николаев.

" Пострадали са образователно заведение и хотел в покрайнините на града. Няма жертви и ранени. Подробна информация за следствията от обстрела се прецизира ", се споделя в известието.

От утринната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна излиза наяве, че Русия в Бахмутско направление е нанесла въздушни удари в региона на Соледар и води настъпателни боеве в същото направление, само че без триумф.

В посока Авдеевка съветските войски (или проруските сепаратисти от т.нар " ДНР " ) водят боеве в региона на Пески и Первомайское, само че съгласно украинския общоприет щаб не са постигнали триумф и са отстъпили.

В събота съветското министерство на защитата съобщи, че е поело цялостен надзор над Пески, само че отчет на английското военно разузнаване в неделя сподели, че боевете евентуално ще продължат там. По-рано Американският Институт за проучване на войната (ISW) заяви, че Пески е значително опустошен и че съветските военни не престават да поемат цялостен надзор над това обитаемо място.

В изискванията на военни дейности Би Би Си предизвестява, че не може да ревизира изказванията на воюващите страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР