Тази нощ е избухнал нов пожар в мигрантския лагер Мория

...
Тази нощ е избухнал нов пожар в мигрантския лагер Мория
Коментари Харесай

Втори пожар в мигрантския лагер на остров Лесбос

Тази нощ е избухнал нов пожар в мигрантския лагер " Мория " на егейския остров Лесбос.

По информация на медии пожарът е избухнал в палатки в северната част на лагера. Именно тази част от центъра за бежанци и мигранти остана съвсем незасегната от предходния пожар. Останалата част от лагера е съвсем изцяло унищожена.

Тече евакуация на десетки хора, в това число фамилии с дребни деца.

Хиляди мигранти останаха без покрив над главата си след първия пожар и излязоха отвън рамките на лагера. Пътят към огромните обитаеми места на Лесбос и към Митилини беше блокиран, само че и полицията мъчно може да води статистика.

Властите имат желание да настанят краткотрайно към 2 хиляди души на ферибот и на два кораба на гръцките военноморски сили.

Още през вчерашния ден Атина разгласи изключително състояние на остров Лесбос и изпрати спомагателна полиция, с цел да се опази реда на острова.

По първична информации вчерашният пожар е избухнал от обединение на няколко пожари от разнообразни места. Властите виждат предумисъл в случая, само че публично удостоверение за това към този момент няма. Предполага се и че съответният мотив за напрежение в лагера е слагането му под карантина, след определяне на случаи на ковид.

В центъра " Мория " са настанени над 12 000 души - повече от неговия потенциал. Хуманитарните организации постоянно подлагат на критика гръцките управляващи поради неприятните условия на живот.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР