Tази неделя, за трета поредна година ще се проведе колоездачното

...
Tази неделя, за трета поредна година ще се проведе колоездачното
Коментари Харесай

XCO Княжево 2020 стартира в неделя от Слънчевата алея в Княжево

Tази неделя, за трета поредна година ще се организира колоездачното съревнование " XCO Княжево " в партньорство с Район " Витоша ", Столична Община и с поддръжката на Sofia 2018 - Европейска столица на спорта. Стартът ще бъде даден в красивата Княжевската гора наоколо до долна станция на Княжевския въжен превоз на 28 юни, тази неделя в 9.30 ч. Изключително налично и не доста известно, трасето е с комфортна локация и прелестно за колоездене. Трасето е с дължина към 4 км дължина и 200 м позитивно денивелация (за обиколка).

Стартът и финалът ще са при започване на тъй наречените Слънчева алея, директно над долна станция на някогашния Княжевския въжен превоз. В тази зона ще са ситуирани и подкрепително-сервизен пункт, шатри на спонсори, озвучаване, водещи, съдии и времеизмерване.Предвидени са общо 3 старта – два спортни ( " Елит " и " Хоби " ) и един любителски.

За СЪСТЕЗАТЕЛИ: Състезателните стартове за " Елит " и " Хоби " са във времевия диапазона от 9:30 до 14.30 ч. Поради спецификата на ХСO надпреварите, броят на участниците във всеки старт ще бъде стеснен до 50-100 участника на стартa, защото се вършат по няколко обиколки по относително късо трасе с тесни пътеки в някои сектори. Времеизмерването ще е електронно.

За ЛЮБИТЕЛИ: За необятната аудитория е очакван старт към 14.30 ч., който е по-масов (броят на участниците се чака да бъде по-голям). Прави се една обиколка. При повече искащи, може да се провеждат и два старта за фенове. Тази част от събитието е подобаваща за колоездачи без спортен опит, които желаят да създадат първите си опити в сходно планинско състезание. Времеизмерването ще е ръчно.
 НАГРАДИ: Предвидени са парични и предметни награди за спечелилите на първите три призови позиции в съответните категории. Всеки регистриран участник ще получи стартов пакет, а всеки финиширал - орден. Предвиден е награден фонд от над 1500 лева (в парични и предметни награди), както и дарове от спонсорите.

РЕГИСТРАЦИЯ: Предварителна регистрация можете да извършите тук: https://drace.bg/event/168
Регистрация на място: завършва 30 мин. преди съответния старт.Третото издание на " ХСО Княжево 2020 " ще бъде първото за сезона, което се явява кръг от BG XCO & XCM Series на Българска Колоездачна Лига и е част от календара на Българска Федерация Колоездене!

Събитието се провежда от клуб Veloraptor и ще бъде част от календара на Sofia 2018 - Европейска столица на спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР