Тази мярка си беше сгрешена още при въвеждането ѝ. Това

...
Тази мярка си беше сгрешена още при въвеждането ѝ. Това
Коментари Харесай

Велчев за процедурата срещу България: Мярката за 25 ст. на литър бензин бе сгрешена още в началото

„ Тази мярка си беше сбъркана още при въвеждането ѝ ”. Това сподели някогашният финансов министър Милен Велчев в студиото на „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS във връзка почналата наказателна процедура от Европейска комисия поради 25-те стотинки отстъпка за по-евтините горива, тъй като са подпомагани единствено български водачи.

„ Вижда се, че една от грешките ѝ е да бъдат дискриминирани жители на Европейски Съюз, които не са български жители. Основният ѝ недостатък бе, че не бе ориентирана вярно и отива при хора, които нямат потребност. Препоръчвам новите хрумвания да са ориентирани след подоходен критерии ”, сподели Велчев.

„ Отдавна прекосих в областта на бизнеса, нямам проекти да се връщам в политиката. Отнасям се със благосклонности и поддръжка на анонса на Национална движение „Симеон Втори". Годините, свързани с Национална движение „Симеон Втори", бяха свързани с най-бързия прогрес на обществото ни и разсъдъкът и спокойствието, които се възцариха тогава, са извънредно нужни и в този момент ”, сподели някогашният финансов министър.

„ Не мисля, че е добра процедура да правиш такива финтове – сякаш ще си в Народното събрание, а след това да се откажеш. Прилича ми на онази остаряла игра – „ тука има, тука – нема ”, изясни той нежеланието си единствено да попада в кандидат-депутатските листи.

Запитан за референдума на Има Такъв Народ за смяна на устройството на страната и дали може да се мисли за монархия, той отговори: „ Велико национално заседание може да реши всичко, само че не чакам, че настроенията в българското общество могат да доведат даже до план на сходен въпрос ”.

„ В последно време тематиката за еврото е една от най-активно обсъжданите и няма потребност от референдум, с цел да се разисква. Един референдум най-вероятно няма да има резултат, само че в случай че даде – какво значи - тези, които в този момент не считат, че би трябвало да приемем еврото, в случай че след 5 година си сменят мнението, ще би трябвало да чакаме десетилетия ", изясни той във връзка концепциите за референдуми за еврото.

Според Велчев „ приходите и в този момент порастват по-бързо в сравнение с междинните за Европейски Съюз, за жалост – не с такива изпреварващи темпове, че да чакаме сравняването им в обозримо бъдеще ”.

Относно абсурда Nexo Велчев бе изкусен.

„ Ясно е, че компанията е нарушила някакви регулации в Съединени американски щати, предлагайки артикули, които съгласно американските управляващи не могат да се оферират без съответния лиценз или регистрация и са понесли глобата за това – не дребна глоба, само че на фона на компанията не и чак толкоз мъчителна. С това като че ли страницата в Америка бе затворена. Скандал отвън рамките на България няма. В България, в случай че би трябвало да бъдат глобени за нещо, би трябвало да се потвърди дали са спонсорирали политически партии по искане на самата компания и с техни средства – това може и да е по този начин, може и да не е по този начин ”, добави Милен Велчев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР