Тази година в Русия традиционният марш на Безсмъртния полк няма

...
Тази година в Русия традиционният марш на Безсмъртния полк няма
Коментари Харесай

Маршът на Безсмъртния полк“ няма да се състои

Тази година в Русия обичайният марш на " Безсмъртния полк " няма да се състои. Това разгласи депутатът от Държавната дума Елена Цунаева, съпредседател на централния щаб на неправителствената организация " Безсмъртният полк на Русия ".

Има желание в районите да се проведат различни мероприятия, отдадени на паметта на Великата отечествена война.

Обяснението на Елена Цунаева е, че редица райони към този момент са се отказали заради заканите. По-конкретно това се случи за Крим, както бе оповестено. Цунаева показва, че не може да има цялостен отвод, защото маршът на Безсмъртния полк е една неделима история.

Цунаева съобщи, че всички са призовани да разгласяват фотоси на своите родственици ветерани в обществените мрежи, на облекла, на автомобила и на уеб страницата на придвижването.

" Акцентът е върху това, че портретите са с нас, към нас през целия ден. <...> Сигурна съм, че това ще бъде един прелестен празник ", добави тя.

Припомняме, че така наречен неделима история на шествието, в което потомци излизат на шествия по улиците на градовете с портрети на свои погинали във Втората международна война родственици, датира от 2012 година Миналата година, след две години осъществяване в онлайн формат, на множеството места в Русия имаше манифестации и шествия, като в това в Москва се включи за малко и персонално президента Владимир Путин.

Освен, приграничните области Курска и Белгородска също оповестиха, че анулират празничните събития и парадите за Деня на успеха, 9 май.

По-рано Олга Занко, началник на централния щаб на Всеруското публично придвижване " Доброволци на успеха " и народен представител в Държавната дума, съобщи пред ТАСС, че руснаците ще могат да вземат участие в плана " Стена на паметта ", в границите на който всеки ще може да донесе и сложи на специфични платформи портрети на свои родственици, ветерани от Великата отечествена война. Цунаева сподели, че ще има опция да се проведат и шествията " Безсмъртният конвой " и " Прозорците на успеха " в районите.
 Руските сили в Крим се готвят за украинското контранастъпление
Руските сили в Крим се готвят за украинското контранастъпление

Изградена е мрежа от окопи и други укрепления
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР