Тази година ще е първата, в която ще се получат

...
Тази година ще е първата, в която ще се получат
Коментари Харесай

Ново данъчно облекчение: Касова бележка от майстор сваля нал...

Тази година ще е първата, в която ще се получат данъчни облекчения и физическите лица, които са създали усъвършенствания и ремонт на жилище. Признават се разноски до 2000 лв., те понижават данъчната основа и надлежно смъкват данъка с до 200 лв.. Важно конкретизиране е, че данъчната основа се смъква единствено от платените разноски за труд от майстори, само че не и от разноските за покупката на строителни материали.

Има няколко условия, които би трябвало да бъдат спазени: недвижимият жилищен парцел да е на територията на България и физическото лице да е негов притежател или съсобственик.

И най-важното - физическото лице има и пази документ за платения труд по отношение на осъществяването на подобренията и/или ремонта. Това значи касов бон, фактура, квитанция и други Абсолютно изключено е обаче ваш братовчед, който е занаятчия, да ви помогне да спестите от данъци. Лицето, което употребява облекчението, не би трябвало да е обвързвано с лицето, което дава услугата, акцентират от Национална агенция за приходите.

Когато недвижимият жилищен парцел е благосъстоятелност на повече от едно физическо лице, облекчението може да се употребява от всеки съсобственик, при изискване че общият размер на облекчението, употребен от всички съсобственици, за парцела не надвишава оптималния размер от 2000 лева

Когато в нарушаване е употребен по-голям общ размер на данъчното облекчение за данъчна година, всяко от лицата, употребили облекчението, дължи частта от налога, съответстваща на размера на употребеното облекчение.

Облекчението не може да се употребява за приходите от стопанска активност като едноличен търговец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР