Тази година се навършват 20 години от смъртта на принцеса

...
Тази година се навършват 20 години от смъртта на принцеса
Коментари Харесай

Даяна – модната история на една тъжна принцеса

Тази година се навършват 20 години от гибелта на принцеса Даяна. По този мотив в Кенсингтънския замък в Лондон за първи път пред аудитория са показани най-известните облекла от нейния дрешник, като изложбата „ Даяна: Нейната фешън история “ ще продължи чак до 24 февруари 2019 година Тоалетите са съпроводени с информация за събитията, на които са били носени, както и за дизайнерите. Това е една отлична опция да се наблюдава еволюцията на стила на една от най-добре облечените дами на XX век.

Към момента на годежа си с престолонаследника на Англия има единствено една своя лична публична рокля. През първите години на брака си тя е скромна и се облича скучно, изцяло по. Постепенно стартира да открива себе си и своя жанр. И като всяка жена с усет тя не следва настоящите трендове, а носи това, което харесва и което й стои добре. Даяна е висока 178 сантиметра и носи 42 номер обувки. Благодарение на нея се връщат на мода обувките вид балеринки и ниските токове. Тя има необятни плещи и стеснен ханш, раменете й постоянно са открити и не се опасява да опитва с модели, немислими дотогава за членове на.

По времето, когато е омъжена за принца на Уелс, Даяна носи основно облекла на английски дизайнери – Катрин Уокър, Брус Олдфийлд, Виктор Еделщайн. След развода тя открива европейските дизайнери като Versace, Chanel, Valentino. Даяна в никакъв случай не приема облеклата като подарък от дизайнерите и постоянно връща моделите, които те й изпращат. Носи единствено това, което сама си избере.

Моят обичан интервал от стилната история на Даяна е след фамозната фотосесия за Vogue с Марио Тестино, когато тя дава позволение на Сам Макнайт да прави с косата й каквото желае и той я подстригва напълно късо. По това време тя стартира да носи основно рокли, множеството светли и тесни, като този настоятелен жанр, дружно с късата пепелява коса, я прави модел за подражателство и до през днешния ден.

Ето историята на някои от по-интересните експонати.

 

Regamus, 1979



Това е единствената публична рокля, която Даяна има сега на годежа си. Всички други облекла за мотива тя взимала назаем.

 

Emanuel, 1981



За първия си формален портрет във Vogue Даяна избира тази бяла блуза на никому незнайните тогава дизайнери Давид и Елизабет Емануел. Изобщо Даяна обожавала белите блузи и през живота си купила персонално най-малко 300, които държала в специфична стая.

 

Bill Pashley, 1981



Прочутият костюм от туид, в който Даяна театралничи за фотоси по време на медения си месец в замъка Балморал.

 

Victor Edelstain, 1985



През 1985 година Даяна се появява на първите страници в медиите, откакто танцува с Джон Траволта на банкет в Белия дом. Тази рокля от тъмносиньо кадифе е една от обичаните й.

 

Murray Arbeid, 1986



Голи плещи, асиметрична пола и две разнообразни ръкавици: стилният протест на Даяна стартира.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР