Тази година Пролетен панаир на книгата в НДК няма да

...
Тази година Пролетен панаир на книгата в НДК няма да
Коментари Харесай

Председателството отменя Пролетния панаир на книгата в НДК

Тази година Пролетен панаир на книгата в НДК няма да има, като повода за това са ограниченията за сигурност и европредседателството, което се организира в Двореца на културата. От Асоциация " Българска книга " към този момент се уведомили издателствата, а в сектора се надигат доста въпроси и неодобрение по отношение на провеждането на събитието. 

" Това, което не мога да проумея е по какъв начин е допустимо тези неща да стават ясни едвам месец преди провеждането на събитието? Хората в Европа тези неща ги вземат решение година-две в задатък. Поне за европейските събития няма ли някакво по-читаво обмисляне? Или сме обречени целият ни живот да бъде една непрекъсната импровизация? ", написа във Facebook ръководещият съучастник в ИК " Жанет 45 " Манол Пейков.

По негови думи се работи за това панаир да има навън в шатри на бул. " Витоша ".

" Дори да се абстрахираме от обстоятелството, че в този интервал от годината постоянно вали, неналичието на задоволително пространство постанова на всяко издателство да се дават не повече от 6 м2. (Ние всекидневно ангажираме 28 м2 -- и надалеч не сме най-големите.) ", написа още Пейков.

По информация на OFFNews има и друга концепция - панаирът да се организира при Ларгото под площад " Независимост ", само че не пролетта, а към средата на юни. Тогава обаче е и Алеята на книгата в Пловдив, която ще се организира сред 11-ти и 17-ти. Условие, което не устройва издателите и АБК.

За Коледния панаир на книгата също имаше късмет да не се организира и съвсем до последния миг не се знаеше дали и къде ще бъде събитието. Причината още веднъж беше председателството, което обаче тогава още не беше почнало.

" И нито думичка за опцията ревюто да се организира в Интер Експо Център, което единствено преди година се спрягаше като надали не сигурна дестинация за (постоянно) изместване на Панаира. И въпреки мнозина тогава да възразиха, това продължава да бъде единствената локация, основана особено за сходни цели ", написа още Пейков във Facebook.

В Интер Експо Център обаче не са разговаряли с АБК за провеждането на панаира там, научи OFFNews . Месец преди да стартира по стратегия, " Българска книга " не са пускали допитване до събитийния център на " Цариградско шосе ". 

От Асоциация " Българска книга " към момента нямат публична позиция по тематиката. На телефоните, оставени в уеб страницата им, никой не подвига, като OFFNews изпрати питане по имейл. При възможен отговор, позицията на АБК ще бъде оповестена. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР