Тази година през декември се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през декември се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

Кучи студ и циганско лято през ДЕКЕМВРИ

Тази година през декември се чака междинната месечна температура да бъде към и под нормата, която в Северна България и високите полета е 0-1˚, в Горнотракийската равнина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните региони – към 4˚, в планините — от минус 8 до минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 15° и минус 10°, а най-високите – сред 10° и 15°.
Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която в по-голямата част от страната е сред 40 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните региони – сред 70 и 120 л/кв.м. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Марияна Попова пред " Фокус ".
Месецът ще стартира без превалявания, със умерено, само че студено време. Ще бъде най-вече слънчево, само че на доста места в равнинната част от страната и в котловините заран ще има мъгла или ниска облачност, а в обособени региони те ще се задържат по-дълго. В Северна България ще има снежна завивка и дневните температури ще остават под нулата. Все отново, наклонността е към стопляне, по-чувствително ще е в планинските региони.
Около средата на първото десетдневие се чака... ДОЧЕТЕТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР