Тази година Куба чества 500-годишния юбилей на столицата Хавана и

...
Тази година Куба чества 500-годишния юбилей на столицата Хавана и
Коментари Харесай

Фотографът Стив МакКъри документира 500-годишнина на Хавана - slava.bg

Тази година Куба празнува 500-годишния празник на столицата Хавана и по този мотив Lavazza затвърди с числа обществено виновния тригодишен ангажимент, който фондация „ Lavazza “ пое през 2018 година в поддръжка на общностите, които отглеждат кафе.

В партньорство с благотворителната организация Oxfam и кубинските управляващи, компанията развива устойчива стратегия с акцент върху два пилотни региона в Гранма и Сантяго – градът, в който вицепрезидентът на Lavazza Джузепе Лаваца направи послание в Източния университет (Universidad de Oriente), отдадено на пазара на кафе и визията за резистентност на компанията.

Резултатите от първата фаза на плана са 10 индустриални центрове за регенериране на по-слабо продуктивни региони в Източна Куба и 6 млн. нови висококачествени кафеени растения. Освен поетия ангажимент за повишение на продуктивността на кубинските плантации за кафе, италианският водач в производството и дистрибуция на кафе има за цел и да обезпечи образование на локалната общественост, като зад постигането й стоят основани 34 учебни структури за възстановяване на уменията на 2900 производители и 500 кафе техници.

Към момента фондация „ Lavazza “ има 24 плана, които са в ход в 17 страни и облагодетелстват 94 000 аграрни производители. Когато става въпрос за Куба обаче акцентът към обществените проблеми е най-силно изразен. Страната се среща с големи неуредици през последните години в резултат на ниското произвеждане на кафе в домашни условия, несъответстващо ръководство на качеството на продуктите и нуждата от възкръсване на релативно непродуктивните региони. Тази обстановка продължава да има съществено обществено влияние и обилни последици за общността като цяло, като кара младежите да бягат от селското стопанство и способстват за разликата сред половете, която е все по-неблагоприятна за дамите.

Положителното влияние на плана с Oxfam върху живота в общностите за развъждане на кафе стартира да се демонстрира върху лицата на първите му бенефициенти: младежите, които в този момент имат шанса да основат дребна, само че обещаваща индустриална компания, защото веригата за доставка на кафе се разраства, а и за дамите, които могат да чакат да играят водеща роля в бизнеса, както и за по-справедливо разделяне на домакинската работа сред членовете на фамилията. Именно този сюжет е сниман от фотографа Стив МакКъри, който е документирал плана за Куба с изображения, разказващи освен активността обвързвана с производството на кафе, само че и на връзките, които сплотяват общността с територията и обвързваните с нея обществени аспекти.

От 2004 година Lavazza работи с МакКъри за фоторепортажи в страните, които създават кафе, с цел да разпространява ¡Tierra! - стратегия за стабилно развиване, която благодарение на работата на фотографа към този момент е пълностоен културен план. Lavazza даде своя принос за празненствата в Хавана с поредност от начинания, отдадени на кубинската столица и нейното кафе. По този мотив компанията разгласи специфичната лимитирана серия кафе ¡Tierra! La Habana.

Това извънредно 100% кубинско кафе Арабика има натоварен усет и ароматни нотки на шоколад и зърнени храни, които основават кубинско въодушевление за всички фенове на кафе. Lavazza също способства с опит и експертиза, като сътвори краткотраен център за образование, част от необятната интернационална мрежа за образование и кафе просвета на марката, в евокативната 120 годишна Casa de la Amistad.

Чрез специфична подготвителна стратегия Lavazza показа личния си исторически опит с локалната общественост, обяснявайки индустриалните процеси и техники за разбъркване и печене, както и изкуството за подготвяне на достоверно италианско кафе и най-новите трендове в създаването на предписания. Проектът обгръща и триетажни кафенета в центъра на Хавана, Кафе Ел Ескариал, Кафе Америка и Кафе дел Ориенте, с цел да се разпространява културата на кафето през този специфичен за страната юбилеен интервал.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР