Тази година Киномания се провежда от 8 до 22 април.Официалното

...
Тази година Киномания се провежда от 8 до 22 април.Официалното
Коментари Харесай

Официално откриване на Киномания

Тази година Киномания се организира от 8 до 22 април.

Официалното разкриване е в зала 1 на НДК от 19 ч. с кино лентата „ Страх “ на Ивайло Христов. Фестивалът стартира на 1 април с ретроспектива на Федерико Фелини и ще продължи с откриването на десетото, юбилейно издание на Фестивала на френския филм на 9 април в кино " Люмиер ", където ще се показа специфична секция, с респект към гения на европейското кино Мишел Пиколи.

Като специфичен жест към кинолюбителите, екипите на Киномания и фестивала за документални филми за изкуството Master Of Art подаряват на феновете една специфична седмица, в която двата фестивала ще се организират по едно и също време. Така в интервала сред 15 и 22 април киноманите ще могат да се радват на филми от програмата и на двата фестивала.

Екипът на НДК и Киномания благодарят на уредниците на Master Of Art и София филм фест за готовността им да обединят дружно напъните си в комплицираната епидемиологична конюнктура и да насочат общо положително обръщение към зажаднелите за качествени филми фенове. 

Киномания ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Публиката е добре пристигнала в киносалоните с маска и на отдалеченост – сподели в „ Артефир “ Владимир Трифонов, дълготраен програматор на Киномания.

Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР