Тази година Фернандо Алонсо ще се концентрира над представянето си

...
Тази година Фернандо Алонсо ще се концентрира над представянето си
Коментари Харесай

Този път Алонсо предпочете блясъка на Монако пред Инди 500

Тази година Фернандо Алонсо ще се концентрира над представянето си във Формула 1 и няма да пропуща съревнование, както направи през предишния сезон. Тогава двукратният международен първенец избра да не се състезава в Гран При на Монако и отстъпи мястото си на аварийния водач на Макларън Дженсън Бътън, с цел да дебютира в именитата американска конкуренция Индианаполис 500.

Испанецът направи 27 обиколки и по-късно отпадна от седма позиция поради проблем с мотора Хонда. Участието му донесе премията "Индианаполис 500 новобранец на годината ", както "Най-бърз новобранец за 2017 " поради положителното му движение в квалификацията.

"През 2018 година няма да е допустимо още веднъж да се състезавам в Инди 500. Причината е, че този път тъкмо по това време ще бъда на старта на Гран При на Монако ", призна Фернандо.

"Когато приключа с Формула 1, ще се върна в Индианаполис и ще довърша работата, която започнах предходната година. Дали това ще се случи още през 2019 година? Нямам визия. Знам сигурно, че ще дам всичко от себе си да печеля това велико съревнование ", приключи испанецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР