Тази година беше рекордна по мигрантски натиск - с около

...
Тази година беше рекордна по мигрантски натиск - с около
Коментари Харесай

Шефът на Гранична полиция: През октомври има най-голям мигрантски натиск, но сега спадна

Тази година беше рекордна по мигрантски напън - с към 50% по-висок от предходната година. А предходната година е бил по-висок от по-миналата. Тенденцията е към увеличение на мигрантския напън. Тази година 50 хиляди души не са позволени - има над 150 хиляди предотвратени опита за прекосяване на границата. Това сподели шефът на Гранична полиция основен комисар Антон Златанов в утринния блок на БТВ.
Прочетете още
Той добави, че е усъвършенствана връзката с турските управляващи, а през две седмици се вършат срещи на високо равнище с тях. 

" Действията са ни координирани. Постигнахме по-голям от упования от нас резултат - октомври месец е пиковият всяка година. През топлите месеци мигрантите преодоляват пътя от Сирия и Афганистан през Турция до българската граница. Обикновено през октомври има максимален мигрантски напън. Този напън в този момент спадна. През август и септември имахме по 1500 предотвратени опита за денонощие, в този момент са не повече от 400 на денонощие ", сподели още той. 

По думите му съвсем всички мигранти се залавят на границата.

Самите австрийци, нидерландци и европейци, които идват на границата да ни инспектират, сега са впечатлени от работата и организацията там, сподели още основен комисар Златанов. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР