Тазгодишното издание на WTA 500 турнира в Чарлстън се очертава

...
Тазгодишното издание на WTA 500 турнира в Чарлстън се очертава
Коментари Харесай

Сабаленка, Пегула и Рибакина са подали заявки за Чарлстън


Тазгодишното издание на WTA 500 шампионата в Чарлстън се обрисува като доста завладяващо. Шест тенисистки от Топ 10 на ранглистата са подали поръчки за присъединяване в конкуренцията на клей в Южна Каролина, която ще се организира от 3 до 9 април.

Арина Сабаленка е най-високопоставената участничка в първичния лист, следвана от Джесика Пегула, Онс Жабур и Дария Касаткина. Останалите играчи от челната десетка на ранглистата, декларирали присъединяване в шампионата, са актуалната шампионка Белинда Бенчич и Елена Рибакина.

Шампионката за 2021 – Вероника Кудерметова, също е измежду участничките, както и Виктория Азаренка, Медисън Кийс, Паула Бадоса, Даниел Колинс и Слоун Стивънс. Освен Бенчич и Кудерметова останалите от листата, които са печелили купата в шампионата, са Кийс (2019), Касаткина (2017) и Стивънс (2016).

Миналата година Бенчич победи Онс Жабур на финала (6-1, 5-7, 6-4), като през сегашния сезон още веднъж ще бъде измежду главните фаворитки. Швейцарката към този момент завоюва две WTA 500 трофеи през 2023 – в Аделаида и Абу Даби, като също така има 15 победи от началото на сезона и дели първото място по този индикатор с Каролин Гарсия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР