Тазгодишното издание на Джиро д`Италия стартира по специален начин, в

...
Тазгодишното издание на Джиро д`Италия стартира по специален начин, в
Коментари Харесай

Джирото стартира с почит към Гранде Торо, а еквадорец изненада фаворита Погачар

Тазгодишното издание на " Джиро д`Италия " започва по специфичен метод, в респект на една от най-големите нещастия освен в италианския, само че и в международния спорт.

Днес се навършват тъкмо 75 години от нещастието на хълма Суперга, когато целият футболен тим на Торино, по това време най-силният в страната и един от най-силните в Европа, умира в самолетна злополука.

Колоездачната обиколка на Италия уважи този ден, като точно през днешния ден даде своя старт, със 136-километров хълмист стадий от Венариа Реале до град Торино.

Специално селекциониран маршрут, който включваше нанагорнище на хълма Суперга и прекосяване около едноименната базилика, около която се разрушава самолета на Гранде Торо.

Именно там се бяха събрали стотици почитатели на Торино, които с факли и песни и пъклен колоритна атмосфера, поздравиха преминаващите колоездачи.
 Снимка: АР/БТА
Иначе още в първия стадий видяхме финлна борба сред любимците, които макар поръчките за по-кротко начало, явно желаеха да сграбчен " розовата фланелка " още след първия стадий.

Големият любимец Тадей Погачар нападна на последното нагорнище няколко километра преди финала, само че еквадорецът Джонатан Нарваес от " Инеос " и Максимилиан Шахман от " Бора " с последни сили съумяха да се закачат до словенеца.

В метода към финала те много хитро, само че и неточно отхвърлиха да вземат няколко смени във водачеството и нападнаха словенеца в последните метри.

Интригуваща борба в края, само че жертва на двойна офанзива, Тадей Погачар не съумя да удържи първото място и финишира на сантиметри зад етапния победител Нарваес и подгласника му Шахман.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР