Тазгодишната носителка на голямата награда на фондация Надеждата на Пазарджик“

...
Тазгодишната носителка на голямата награда на фондация Надеждата на Пазарджик“
Коментари Харесай

Награди за млади надежди

Тазгодишната носителка на огромната премия на фондация „ Надеждата на Пазарджик “ е седмокласничката от ОУ „ Проф. Иван Батаклиев “ Виктория Георгиева Стойнева, състезателка по съвременен петобой, триатлон и плуване на Семеен кодекс „ Шампион “. Само през м. година Виктория е два пъти победителка на държавния шампионат по съвременен петобой както и на Отворения шампионат с интернационално присъединяване, медалистка от присъединяване си в надпревари по триатлон и плуване. Както и цялостна отличничка в учебно заведение.

Фондацията за подкрепяне на надарени деца „ Надеждата на Пазарджик “ връчи своите годишни награди.  Този път обаче във образуването на финансовите тласъци за младите очаквания се включиха още три организации: Съветът за младежка политика, езиковият център „ Pathways “ и Ротаракт. И по този начин се оказа, че има пари за материално стимулиране на потвърдили се млади очаквания, само че малко на брой аплайват, колкото и необикновено да звучи това.

Наградените са общо четирима. Освен Виктория, грамоти и пликове с пари получиха шестокласникът от СУ „ Г. Бенковски “ Кристиян Пламенов Павлов, четвъртокласникът от СУ „ Д-р Петър Берон “ Томас Мирославов Григоров и гимназистът от ХІІ клас на математическата гимназия „ Константин Величков “ Йордан Василев Василев.

Кристиан Павлов е една от младите поп звезди на Пазарджик, с доста изяви и награди от наши и интернационалните състезания.

Томас Григоров е съотборник на Виктория в Семеен кодекс „ Шампион “, играч по плуване и триатлон. Вече е събрал сбирка от 11 златни, 11 сребърни и 3 бронзови медали.

Йордан Василев се дефинира като фотограф – фен, само че единствено през 2017 година е взел участие в 7 фотографски състезанието. Удостоен е с огромната премия на националния училищен конкурс „ България – врата към Европа “, а на други три състезанието е класиран преди всичко.

Имаме страхотни деца – надарени, работливи, амбициозни, само че скромни. Те заслужават подучване за труда си и нека да успеем да ги задържим в Пазарджик, пожела си ръководителят на фондацията Иван Неделчев. Което провокира и репликата „ Ние се върнахме “, от завърналата се от Съединени американски щати директорка на „ „ Pathways “ Николета Келчева и от Александър Иванов, предпочел да работи в България вместо в Англия.

Засега Виктория Стойнева и Кристиан Павлов гледат към езиковата гимназия, където считат да продължат образованието си, а Йордан Василев ще кандидатства в пловдивския Медицински университет. Томас Григоров е едвам в ІV клас и ще продължи да натъртва на тренировките и да заляга над учебниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР