Тайванската президентка Цай Ингвен заяви днес, че военните връзки на

...
Тайванската президентка Цай Ингвен заяви днес, че военните връзки на
Коментари Харесай

Тайван ще засили военните си връзки със САЩ

Тайванската президентка Цай Ингвен съобщи през днешния ден, че военните връзки на острова със Съединени американски щати ще бъдат засилени, с цел да се спре " властническият експанзионизъм ", съобщи Франс прес.

Тайван и Съединени американски щати ще продължат да ускоряват военния си продан, увери тя след среща с американски конгресмени в Тайпе.

Цай посочи, че Тайван ще сътрудничи още по-активно със Съединени американски щати и други демократични страни сътрудници, с цел да отвърне на " интернационалните провокации като властническия експанзионизъм и климатичните промени ".

Тайванската президентка не посочи какво ще включва този предстоящ продан.

Петдневното посещаване на американските конгресмени бе предшествано от аудиенция в края на предходната седмица на почитан чиновник на американското министерство на защитата, отговарящ за връзките с Китай.

Китай претендира за Тайван като част от своята територия и се опълчва на всевъзможни публични контакти сред острова и други демократични страни. През последните години редица публични визити на представители на Съединени американски щати там разгневиха Китай, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР