Тайван съобщи днес, че е регистрирал първи случай на новия

...
Тайван съобщи днес, че е регистрирал първи случай на новия
Коментари Харесай

Първи случай на новия коронавирус в Тайван

Тайван заяви през днешния ден, че е записал първи случай на новия ковид, предадоха Франс прес и Киодо, представена от Българска телеграфна агенция.

Заболяването е диагностицирано у 55-годишна тайванка, която през вчерашния ден се завърнала от китайския град Ухан, където заболяването за пръв път беше открита през декември.

При идването си на интернационалното летище Таоюан в Тайпе дамата е имала тресчица, кашлица и болки в гърлото и сама е потърсила здравни чиновници, с цел да заяви за положението си, заяви националният Център за надзор на болесттите.

" Призоваваме популацията да не изпада в суматоха, тази жена е била отведена непосредствено от летището в болница ", написа в известие на центъра, който се е свързал със Световната здравна организация и с Китай.

Болната жена е уверила, че в Китай не е посещавала селскостопански пазари, нито е била в контакт с птици или диви животни в Ухан.

Прегледани са били всичките към 46 души които са били в самолета - пасажери и екипаж.

Китай към този момент е записал към 300 случая на това заболяване, а в Ухан, където е епицентърът на епидемията, починаха шестима души, отбелязва Агенция Франс Прес.

Заразени с ковид има също в Япония, Южна Корея и Тайланд.

Световната здравна организация (СЗО) се събира на следващия ден, с цел да реши дали да разгласи интернационално изключително състояние в областта на публичното здраве.

Китайските управляващи осведомиха на 31 декември СЗО за появяването на незнайна до момента пневмония в централния град Ухан. На 7 януари китайски експерти откриха причинителя на заболяването - ковид 2019-nCoV, напомня ТАСС.

Властите в Китай потвърдиха 291 случая на болест. Болни от ковид има в Ухан, Пекин, Шанхай, Шънчжън и други градове.

Лекари показват, че присъщи признаци за ковид са хрема, кашлица, болки в гърлото и стягане в гърдите. Възможни са също главоболие и тресчица, която може да продължи няколко дни, отбелязва ТАСС.

Рискови групи са лица с отслабена имунна система, деца и възрастни хора. При тях се следят признаци, сходни на тези при пневмония и бронхит. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР