Тайван разкри първата местно произведена подводница, за да помогне за защита срещу евентуална китайска атака

...
Тайван представи първата си собствено разработена военна подводница в четвъртък,
Коментари Харесай

Тайван представи първата си собствено разработена военна подводница в четвъртък, докато демократичният, самоуправляващ се остров засилва отбраната си с нарастващо безпокойство относно възможността за Китай започва атака.

„Дори да има рискове и колкото и предизвикателства да има, Тайван трябва да предприеме тази стъпка и да позволи на политиката за национална отбрана, която разчита на собствените си сили, да расте и да процъфтява на нашата земя“, президентът на Тайван Цай Инг -каза уен на церемонията по откриването.

Дизел-електрическата подводница, наречена „Haikun“, струва 1,5 милиарда долара и все още трябва да премине допълнителни тестове, преди да бъде пусната в експлоатация. Той ще бъде предаден на тайванския флот през 2024 г., съобщи партньорската мрежа на CBS News BBC News.

Това е първата от осемте подводници, които Тайван планира да построи, според информационната агенция Ройтерс, и ще се присъедини към други две, закупени от Холандия през 80-те години.

координация с партньорите си в Вашингтон, за да модернизира въоръжените си сили на фона на почти ежедневните военни учения на Пекин.

Запитан по време на седмичен брифинг дали Китай смята, че новата подводница може да помогне на Тайван да предотврати морска блокада от Пекин, ако Китай се опита да наложи такава, говорител на китайското министерство на отбраната каза, че Тайван е, " надценяване на себе си и опит за нещо невъзможно", според агенция Ройтерс.

Haikun ще носи произведени в САЩ тежки торпеда Mark 48 и ще използва бойна система, произведена от гиганта на отбранителната индустрия на САЩ Lockhead Martin.< /p>

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР