Тайван планира сътрудничество за производство на полупроводникови чипове с три

...
Тайван планира сътрудничество за производство на полупроводникови чипове с три
Коментари Харесай

Тайван планира производство на чипове в държави от Източна Европа

Тайван възнамерява съдействие за произвеждане на полупроводникови чипове с три страни от Източна Европа. Тайван, който е голям състезател в света на технологиите, с помощта на компании като Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), се трансформира в една от очакванията за разрешаване на проблемите с дефицита на полупроводници, който удари производството на коли и потребителска електроника на всички места по света, предава Reuters.

При все, че TSMC строи цех за чипове за 12 милиарда $ в Аризона, Съединени американски щати, компанията не даваше сигнали, че има сходни капиталови планове в Европа, макар, че Европейски Съюз се пробва да притегли сходни бизнеси на територията си.

Кунг Минг-хсин, който оглавява Националния комитет по развиване на Тайван, разяснява пред медии след визитата си в Словакия, Чехия и Литва през предишния месец, че трите страни са изразили предпочитание да работят взаимно с острова по производството на чипове.

Тайван ще изпрати работни групи в трите страни, който да изградят проект за съдействие, като островът ще даде и стипендии за техническо образование, добави той.

„ Цялата верига за доставки на полупроводници е голяма. Много страни могат да играят друга роля “, споделя Кунг.
Автомобилни колоси: Недостигът на чипове може да продължи и през 2023 година
Водещите американски автомобилни производители Ford Motor и General Motors считат, че дефицитът на чипове може да продължи и през 2023...

Тайван показва благодарността си към трите страни за дарените ваксини срещу COVID-19, както и на Литва и Чехия, които поддържаха Тайван против възходящия политически напън от страна на Китай.

Нито Европейски Съюз, нито страните членки, имат официални дипломатически взаимоотношения с Тайван, който макар, че има свое демократично ръководство, продължава да бъде обект на изказвания от страна на Китай, че е част от тяхната територия.

Европейската комисия предложи в предишното поддръжка за усилването на производството на чипове. Според Кунг, Европа ще изпита компликации да се оправи сама.

" Поради, което се надяват да си сътрудничат с Тайван “, прибавя той.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР