Тайван отмени вътрешните си полети, а почти три хиляди негови

...
Тайван отмени вътрешните си полети, а почти три хиляди негови
Коментари Харесай

Мощен тайфун се насочва към Тайван

Тайван анулира вътрешните си полети, а съвсем три хиляди негови поданици бяха евакуирани под опасността от връхлитането на тайфуна " Хайкуи " през днешния ден, съобщи Ройтерс. Очаква се стихията да бъде придружена от проливни дъждове и мощни ветрове в южната и източната част на острова.

Метеорологичните прогнози сочат, че " Хайкуи " ще доближи планинския и едва обитаем югоизток на Тайван в късния следобяд през днешния ден, като за идната седмица локалните управляващи по градове и окръзи са затворили учебните заведения и са разпоредили да има почивни дни за работещите.

Хайкуи се дефинира като доста по-слаб от супертайфуна " Саола ", който връхлетя Хонконг и южната китайска провинция Гуандун през вчерашния ден. Когато доближи Тайван, се чака " Хайкуи " да бъде ураган от категория 1 или 2.

Тайванското държавно управление разгласи точното число на към този момент евакуираните - 2868 души. Опразнените от тях жилища са основно в южната и източната част на острова. Двете съществени самолетни компании на Тайван, извършващи вътрешни полети - УНИ Еър и Мандарин ейърлайнс, анулираха всичките си полети за през днешния ден, като е прекратен и фериботният превоз до прилежащите по-малки острови.

По-слабо са наранени днешните интернационалните полети, като единствено 25 от тях бяха анулирани. Армията е мобилизирала свои елементи за присъединяване в избавителни интервенции при наводнения и подкрепяне на евакуацията.

Прогнозите сочат, че откакто премине през южен Тайван, " Хайкуи " ще се насочи през Тайванския пролив към Китай, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР