Тайван иска да задълбочи икономическите си връзки с Европейския съюз

...
Тайван иска да задълбочи икономическите си връзки с Европейския съюз
Коментари Харесай

Цай Ингвен: Тайван иска да задълбочи икономическите си връзки с ЕС

Тайван желае да задълбочи икономическите си връзки с Европейския съюз и да образува дружно с него резистентен либерален алианс, сподели през вчерашния ден тайванската президентка Цай Ингвен на гостуващи в Тайпе евродепутати, предава ДПА.

" Тайван желае да задълбочи двустранните стопански и търговски връзки, да подсигурява сигурността на веригите за доставки и да форсира работата по двустранното капиталово съглашение с Европейски Съюз ", посочи Цай на срещата си със седмина членове на комисията на Европейския парламент по въпросите на интернационалната търговия.

По думите на президентката Тайван и Европейски Съюз са значими търговски сътрудници един за различен. Тя обърна внимание на обстоятелството, че през предходната година е маркиран напредък на двустранната търговия от 32 % макар коронавирусната пандемия.  

Освен това Цай изрази благодарността си към Европейския парламент, че тази година е приел над 10 резолюции в поддръжка на Тайван.

" Светът през днешния ден би трябвало да се оправя с експанзията на авторитаризма. Тайван желае и може да укрепи демократичните си сътрудници по света ", съобщи Цай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР