Тайсън Фюри защити световната си титла в тежка категория. Той

...
Тайсън Фюри защити световната си титла в тежка категория. Той
Коментари Харесай

Тайсън Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър и защити световната си титла

Тайсън Фюри отбрани международната си купа в тежка категория. Той нокаутира Дионтей Уайлдър в 11-ия рунд на третия конфликт сред двамата. В Лас Вегас Фюри доминираше през по-голямата част от мача, макар че на два пъти падна в нокдаун в четвъртия рунд, и в последна сметка справедливо стигна до втора поредна победа против американския си противник, предава БГНЕС.
 Снимка 549667
Източник:

35-годишният Уайлдър стартира по-активно в първите два рунда, в които Фюри беше внимателен, само че Циганския крал избухна в края на третия рунд и смъкна Уайлдър в нокдаун, след което се опита да завърши мача, само че рундът свърши. Бронзовия бомбардировач изглеждаше в тежко състояние в четвъртия рунд, само че показва, че има най-тежките удари в дивизията и с изненадваща офанзива смъкна Фюри на земята, а малко по-късно го направи още веднъж.
 Антъни Джошуа: Извадих си нужните заключения
Антъни Джошуа: Извадих си нужните заключения

" Не се тормозете за мен, моят дух е мощен "

Британецът дочака края на гонга и последователно се стабилизира, като от шестия рунд нататък доминираше. В десетия рунд Уайлдър още веднъж падна в нокдаун, само че се изправи. В 11-ия рунд той към този момент нямаше сили да се пази и понесе поредност от тежки удари, като един от тях го прати на земята и постави завършек на мача.
 Снимка 549666
Източник:

По този метод завърши една от най-интересните трилогии в тежка категория в последните години. Първият мач сред Фюри и Уайлдър през 2018 година приключи с трагично тъждество, а през февруари 2020 Фюри нокаутира противника си в седмия рунд, с цел да вземе пояса на Световния боксов съвет (WBC). Днес той направи безапелационна отбрана на купата си и продължава да няма загуба в 32 мача (31 победа и 1 равенство).

За триумфа си през днешния ден Тайсън Фюри ще получи 30 милиона $, до момента в който Дионтей Уайлдър си обезпечи 20 милиона $.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР